Tekniken!

För att en häst ska kunna hoppa runda, fina oflacka språng så krävs en bra hoppteknik och språngkurva. För att träna upp hästens teknik så är övningar som studs, oliks typer av kombinationer med korta avstånd bra för att
hästen ska lyfta på benen. Det är lite konsekvens-övningar faktiskt, för om hästen rusar igenom en kombination så får den ju ta smällen själv att den inte lugnade sig och hoppade upp sig istället. Sjävklart ska ju även ryttaren kunna rida för att träna fram en bra teknik också.

Igår hoppade jag studs med zeo, efter studsen kom ett lite högre räcke (ett galoppsprång fram dit). så att hon själv skulle få lyfta upp sig. Tycker att det gick riktigt bra och jäklar vad hon tog i sen!Första gångerna så rusade hon lite och då blev det ju kort fram till räcket, vilket gjorde att till nästa gång så backade hon av själv. Visst, vi är inte riktigt färdiga tekniken men den kan ju bara förbättras. Och fortsätter vi flitigt med dessa övningar så tror jag att hon kommer få en riktigt bra teknik :)

Bilder från igår, visar upp hennes teknik lite :) önskar mkt mer framben, och liiite mer bakben ändå! Men klaga kan man ju inte direkt, eller?
Kommentarer
Postat av: Gabriella - Montéryttare

Ser bra ut :)

2012-04-20 @ 22:04:47
URL: http://montebloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0