Recept

Tips till er som gillar kantareller (vilket jag älskar!).

Rensa (helst färska!) kantarellerna och skölj bort smuts.
Dela dem vid behov.
Smält margarin i en stekpanna och lägg därefter i kantarellerna.
Låt kantarellernas vatten koka bort, och tillsätt sedan salt.
Lägg i mer smör när vattnet är borta.
När kantarellerna börjar bli klara så ser de ut som på min bild under.

Det är gott till det mesta, särskilt på rostad macka eller till pastan.Man kan även fortsätta med kantarellerna vid det här stadiet, genom att göra en stuvning/soppa.
Tillsätt matlagningsgrädde från kelda, och vit redning när det kokar. Dock inte för mycket!
Låt det koka ihop i ca 2 minuter och sedan är det klart!Klart!Soppan/stuvningen funkar även utmärkt till pasta, potatis och ris.
Receptet, och bilderna är tagna utav mig!

/tin

Hemma igen.

Då vart man hemma från kliniken igen. Och tro det eller ej, men det var ingen skillnad sen sist trots behandlingen. Vi tror att han alltid har haft den här "skadan" och det är ingen fara med den. Jag har ju tävlat Zorn utan problem och det har aldrig blivit värre, och det kommer inte heller att bli värre ifall man inte tränar honom på för hög nivå. Eftersom att han inte är halt eller har ont utav det så ska han sättas igång nu, det rekommenderade även vetrinären. Skönt att det inte är något som kan förvärras iaf :) Nu ska jag äta för är riktigt hungrig!/tin.

Kliniken

Idag ska vi tillbaka med Zorn till kliniken i ramkvilla. Det har kommit massvis med snö, så det blir ju inte jätte kul att köra på de krokiga vägarna dit. Zorn har ju stått i sjukhage de tre senaste veckorna, pga att han hade en "rörelsestörning" bak i haserna. Ingen hälta, men det graderas till 0,4. Så om han är bättre idag så borde han ju vara helt bra? Får hoppas det :)

Tycker att allt fler hästar får svårt att gå igenom vetrinärbesiktningar. Även om de aldrig har vart sjuka eller halta så är det många man hör som ändå reagerar på böjprov. Personligen är jag emot böjprov då det kan framkalla en såkallad böjprovreaktion, som gör hästen halt för stunden. Vissa vetrinärer är ju dumma och böjer fler gånger på samma ben med.

Men vi får hoppas att lilla Zorn är frisk idag, han har ju sån himla överenergi i hagen nu. Längtar efter att sätta igång honom, han är alltid så glad och positiv att rida. Synd att jag inte får tävla ponny längre!/tin.


Detta tar kål på mig :(

HATAR rent ut sagt att göra hemtentor. Det är så lätt att skjuta upp allt, och tänka "det gör jag sen". Man hittar alltid en ursäkt att dra sig ifrån arbetet haha.. Man tänker: Nu är det nog dags för frukost, sätter sig då vid teven och kollar färdigt på programmet som spelas, sen går man till datorn igen, kollar istället sin facebook, osvosv! Jag tror att många känner igen sig i det här!?? Haha..

Men på ett sätt är det ju bra med hemtentor, man får ju kolla hur mycket man vill i alla böcker, plus att man slipper göra ett prov under tystnad och tidsbegränsat.
Vad har ni helst? Hemtentor eller prov i skolan?

Slänger upp lite äldre bilder på mig. enjoy!

Bild från när jag var blond (morot haha!) 2008. Bruna linser med!


Bild från 2009, saknar slingan!


bild från 2008. brunett igen.


och en från 2007. det får räcka!Hissar och dissarJag vill börja med att hissa TV-programmet cheaters! Det går på tv400 på vardagar vid klockan 09.55. Det handlar om folk som är otrogna mot sin partner, och då anlitar den trogna partnern ett team med videokameror och tillslut så konfronteras den otrogna när han/hon är med den andra. Det är alltid lika "kul" att se hur folk reagerar när de får syn på kamerorna, och vet att de är avslöjade. Trots att de vet de, så ljuger många och säger att ingenting har hänt. Men då finns det ju redan filmbevis!
Sen så vill jag dissa tjuriga gamla tanter. Många tanter vill tycker att de är så mycket mer värda än alla andra, och råkar man stöta emot dem när man går förbi så blir de skittjuriga! Detta gäller självklart inte alla, men jag har vart med om det flera gånger. Ryck upp er för fan och lev glatt er sista tid?

Trött

Det har vart en riktig pluggdag idag för mig. Har gjort första frågan på hemtentan nu iallafall, och det tog inte lite tid! Men den första frågan är värre än dom två andra så skönt att ha den klar nu.

Kom precis in från stallet nu, har ridit Aminette och Calle. Aminette hoppade jag, samma bana som på Zeo igår. Hon var väldigt fin i början i dressyrdelen, men i hoppningen spårade det ut ganska rejält idag haha. Hon tror att man kan springa i vilken fart man vill emot hindrena, utan att taxera in. Men eftersom att hon bara är fyra år så är jag nöjd ändå. Ska ta med henne till Lasse någon gång så kanske man får några tips med :)

Jag vet att jag har fått kommentarer av er som läser att jag borde uppdatera med "dagens outfit" och sådär. "Tyvärr" så är jag för det mesta hemma om dagarna nu när vi har hemtenta och andra uppgifter som man fixar hemifrån. Så då gör jag ju inte mig iordning, så känner inte att det är någon outfit att visa upp när man sitter hemma i mjukisar haha. Men självklart kan jag fixa när jag ska på utgång och så ;)

Nu ska jag äta något tror jag, är alltid hungrig.

Puss
Aminette i somras.Imon kort

Ska blogga mera, snaart ! Har alldeles för mycket att göra. Jag orkar inte lägga energi på att blogga just nu helt enkelt, mycket i skolan osv. Men snart är det mesta över, då blir det fler inlägg :)

Tävlade ju KM förra helgen. Fick två nedslag med Zeo, så ingen plac. Men är nöjd med rundan i helhet så det känns bra ändå! Sen var det ju dressyr med calle på söndagen, dommaren dömde stenhårt så det var väl ingen hit precis. Fick ju iaf över 60% i KM klassen, dock inte i LA:n. Hatar när domarna på klubbtävlingar dömmer hårdare än på vanlig lokal/regional tävling!

Vi har fått en hemtenta som ska göras klar till fredag. Den ska vara på ca tio sidor, och jag har knappt börjat. Jag hittar varken ork eller motivation? Men tänkte gå upp tidigt imorgon och börja ordentligt så jag slippet göra allt i sista stund som jag alltid brukar.. trött på mig själv!

I helgen blev ganska lugnt, fredagen spenderade jag framför idol med enbart mamma (mys!) och massa godis. På lördagen gick jag ut med vb, mathilda, oskar m.m och den kvällen slutade jävligt dåligt rent ut sagt. Förstår inte vad vissa idioter tänker med, har vart på dåligt humör ändå sen dess tyvärr.

Igår färgade jag Fridas hår som blev kanonfint :)! Jag och vb sov över sen, och jag tog sovmorgon idag.

Idag har jag tränat med Zeo, blev lite hoppning. En bra bana för henne :) Här kommer den:Snygga paintskills jag har va? haha :D en bra övning för mig och Zeo iaf. Den har både snabba vägar och långa. Så den är bra att träna lydnad på vilket vi verkligen behöver haha. Även en bra övning ifall man vill träna på att få in rätt galoppsprång, länga och korta hästen osv.
Tränat

Har vart iväg och tränat för Lasse idag med Zeo. Det gick väldigt bra faktiskt ! :D Är hel nöjd, så taggar massa nu inför tävlingen i helgen. Det är ju KM på klubben då. Tävlade ju även förra helgen i Vetlanda, men då gick det inte lika bra haha. Fick tre rivningar, men med tanke på hennes orutin så är jag rätt så nöjd ändå.


Tid?

Tiden går så sjukt fort! Det är fan ett helt år sen jag gick på njudung, es07. Saknar som fan rent ut sagt. Känner att jag inte hinner ta vara på något för tiden bara rullar på. Fortare än någonsin..

Balen 2010. Känns som igår?

Blue man group

Här kommer bilderna från Blue man group. Man fick tyvärr inte ta kort när dom väl hade uppvisningen men dessa bilder tog vi med dom efteråt :)


Fredag

Har haft en liten bloggpaus, på grund av för lite tid helt enkelt. Vi hade examinerande seminarie idag så därav har jag pluggat massa i veckan.

Stockholm var iaf skit kul, tog bilder med grabbarna från Blue man group.. Ska kanske lägga upp dom?

Var på klinken igår med Zorn. Ingen hälta, men rörelse störning bak i haserna. Han är behandlad nu iaf med tuppkam och ska äta metacam i 5 dagar. Han ska få vila i tre veckor och gå i sjukhage stackarn. Sen blir det återbesök.

Nu blir det snart filmkväll med vb och hans vänner :)

Kram /tin.


RSS 2.0