NYÅRSAFTON !

Imorgon är det dags för nyårsafton, helt sjukt vad tiden har gått fort sen förra året.. Förra året ja, haha :D Kommer ihåg det nyåret väääl, kan det vara det sämsta ever? Jag, mathilda, henke & jon satt i en trappuppgång och drack skumpa, väntade på en snubbe som skulle visa oss vart festen låg som vi skulle till. Grejen är att vi satt där i två timmar, SEN kom han. Då när vi väl kom till festen så skulle dem som var där precis dra till en annan fest.. Så då stack jag och Henke till pasta baren, satt där i två timmar tills klockan slog tolv ;) Fyfan asså!

Bilder från förra nyår, i trappan! ;D

jag&henke


Jag, saknar mitt KOLSVARTA hår :(


Hahahha jon..


Detta året lär bli bättre! Vi ska hem till vb och äta gott, spela spel och festa till det lite :) Sen mot stan när klockan närmar sig tolv! Vad ska ni hitta på?

FILM !

Film från när jag red Fille igår, filmen cpar dock upp sig som ni ser. Ibland speedar den skit mycket, och ibland blir det slött. Så ser lite knasigt ut haha! glömde också att klippa bort låten så hela hamnade med även om filmen är slut ;)


Hästarna ute

Yes, släppte precis ut hästarna nu! Usch hatar att det är så mörkt ute :( jaja, nu ska jag ta och somna om innan det ljusnar ute :) lägger upp filmen på fille senare idag!


Film?

Vilka vill se film från dagens ridpass med Fille? :)



saknade, älskade calle på bilden <3

Ut o rida :)

Strax ut och rida nu, i skitvädret haha! Förr var jag ganska dålig på att rida om det var dåligt väder eller liknande, men nu rider jag iaf :)

Detta är tänkvärda ord till oss hästmänniskor: Hästarna har inte valt dig, DU har valt dem..

Så därför anser jag att det är extra viktigt att ta hand om sina ögonstenar, i vått och torrt!

i regn..


i solsken!

Frukost

Nu har jag precis ätit det som bilden visar, och strax bär det av till jkp!


Bloggtorka

Har åkt på en rejäl släng av bloggtorka nu, vet inte alls vad jag ska skriva om.. SÅ om ni har några förslag på vad jag kan skriva så kommentera gärna det! Annars får ni helt enkelt vänta tills jag kommer igång med egna ideer igen :)

Imorgon drar jag, henke, christian och mathilda till jönköping och shoppar upp mellandagsrean! Ska eventuellt köpa ny dator..

Jaja hörs :) bilder från juldagen, partyyy!!


Different touch























Såhär såg jag ut igår.. Lite 50-60 tals inspirerat smink osv. I LIKE! hoppas ni också gillar :)

Sorry!

Förlåt för obeftintlig uppdatering nu under jul men har verkligen haft fullt upp :/ på julafton blev det sent och igår var det fest för fulla muggar! Är rätt bakis nu så vi hörs sen..


Vinn en gästbloggning!

Vill du gästblogga här? Isåfall så har du chansen nu!

Det du ska göra för att vara med och tävla:

  • Kommentera detta inlägget med "Jag är med!" och vad du skulle vilja gästblogga om!
  • Lägg upp bilden nedan på din egen blogg!

Inte så svårt :) Alla får vara med och delta som vill! Gästbloggningen ska dock vara hästrelaterad, och inte bara innehålla en presentation utan gärna ett intressant ämne inom häst!

Jag lottar sedan ut en vinnare, glöm inte skriva med din mail eller bloggadress så jag kan kontakta vinnaren!


Favorit bilder: Hoppning!

Favorit bilder på mig och Zeo i hoppsammanhang !






























Måste verkligen både fota och filma en massa under 2012, har mycket mer dressyrbilder än hoppbilder ju :O

Horses in art













Modellen är Linn karlsson!

Dagen

Zeo och Fille ska ridas idag, sitter här och funderar på vem jag ska börja med. Fille ska iaf få gå ett pass på banan och Zeo ska ridas ut, så tror jag börjar med Zeo då det blir mörkt så tidigt :/

Håll utkik under dagen, tänkte dra igång någon sorts tävling! :)



mina 4 älsklingar!

Tävling 2012

Wooh, såg nu att dem första propparna hade börjat komma ut på tävlingsterminen :D Blir supertaggad! Dock blev inte mamma lika taggad när jag sa det, hon hatar att köra på vintern.. haha ;) Hoppas på ett bra tävlingsår, ska bara ut och ha roligt, ingen press!

Har aldrig pressat mina hästar framåt fort, det har fått ta tid liksom. Vissa tycker säkert att jag tar det FÖR lugnt men hellre det än att pressa för mycket tycker jag :) Sätter aldrig direkta mål inför ett år heller, visst jag kanske tänker att "jag skulle vilja.." eller "jag ska sträva emot.." men jag tänker aldrig att JAG SKA. Något som skulle vara roligt med Zeo inför 2012 är att starta 120 hoppning och LA dressyr! Då är jag mer än nöjd.


Stallet!

Nu blir det stallet, sry att uppdateringen har blivit lidande idag men så äre ibland! Puss


Suck..

.


Växjö

Ska strax åka ner till Växjö för att hämta min bror som bor där :) ska bli kul att träffa honom nu över jul och nyår osv, det blir så långt mellan gångerna ju!

Känns helt sjukt att det faktiskt är julafton om två dagar nu :D Bland dem bästa dagarna på året :) Själv ska jag, mamma och min bror fira hos mormor och morfar som vi alltid gör, med mina kusiner och deras föräldrar. Tradition vettni ;)

Hörs senare dudes! :)




julafton 2008! Henke, Christian, Mathilda och jag :)

Julklapp?

Fick en fråga vad jag önskar mig i julklapp, och svaret på det är att jag faktiskt inte har önskat mig något? haha! Vet att jag kommer få pengar av mamma, och så hade hon visst köpt några paket med som jag inte alls vet vad de är för nåt. Av vb har jag dock önskat mig en extern hårddisk :) Så njae i år har jag luggit lågt med att önska mig grejer, känns som jag har allt redan. Iaf det som jag behöver :)

Sen var mormor lite rolig med.. När jag var i Ullared för ett tag sen, så skickade hon med mig pengar som jag skulle köpa julklappar för. Både till mig, min bror och till mina kusiner.. Så ja fick alltså välja mina egna julklappar helt själv av henne ;) Inte helt fel ju? Dock så får jag säkerligen mer grejer men iaf.

Kan slänga upp bilder på alla julklappar som jag fått efter julafton :)

Gammal bild, från 2008!! haha


Fälttävlan

Kollar på fälttävlan och äter pizza, livet vettni ! Haha.

Usch hade aldrig velat rida på höga höjder i fälttävlan, med tanke på all skaderisk på både ryttare och häst :/


Uteritt

Red precis ut på Zeo i mörkret, härligt :) Dock så kom vi inte så jättelångt..

Travade hela första raksträckan som jag brukar, sen delar sig vägen och det är ett flertal ängar runt korsningen. Och på en av ängarna så ser jag två skepnader, blev skit rädd ! Så rider jag lite längre fram och ser att det är två älgar. Zeo blev alldeles stel och stod och kollade. Så jag vände där, kände att det hade varit onödigt att utmana ödet haha!

Istället så red jag på "gräset" som vi kallar det. En gräsplätt som funkar skitbra som gräsbana :) Dock så vart det ju snö på den nu så red inte jättelänge, sen vände jag hemåt igen.



Har ni mött älgar någon gång när ni har ridit?

Glad!

När man tänker efter, så kommer man ofta på hur bra man verkligen har det! I alla fall jag :)
5 underbara hästar, En fantastisk mamma och bror, Underbar släkt och bra vänner!



Sist men inte minst så har jag världens bästa pojkvän, som också är min bästa vän! Som alltid finns där och som jag pratar om ALLT med! Finns ingen som han <3



Favorit bilder: Dressyr!

Dessa är mina absoluta favorit-bilder på mig och Zeo i dressyrsammanhang :)





























Favorit hopp-bilder kommer inom kort! :)


Det går bra nu!

Igår blev jag länkad som "Dagens blogg" på ponilovers! :D



Och idag blev jag länkad på ponnysanning, tack vare mitt roliga klipp angående mammor ;)



Kan ju säga att statestiken har flygit uppåt både igår och idag :D

Musik i mina öron!

Just love it ..


Godmorgon!

Har precis skottat en massa snö utanför huset, jobbigt men givande ;) Så nu tänkte jag äta frukost :D

På tal om all snö, ni vet väll att det sliter otroligt mycket på hästarna att rida för mycket i snö? Speciellt när det är plusgrader och snön blir tung. Klart att en stund kan vara nyttigt och bidra med kondition och muskler men själv skulle jag aldrig rida mer än 5-10 minuter i djup snö :)

Vad tycker ni? Rider ni långa pass i djup snö eller undviker ni det/rider bara korta stunder?




Åh..

Vill ut och resa igen! Jag menar, kolla bara på bilderna :O Sommar, brun & fest! Vill verkligen tillbaka till Aiya napa, sjukt fint vatten och party natten lång..

Bilder från lite olika resor jag vart på.. nästa år siktar vi på Grekland och Thailand :D

Cypern Larnaca & Aiya napa 2011!!








Cypern Aiya Napa 2010!!






Magaluf 2009!!













Bock-språngs debut!

Japp ni ser rubriken ;) I skogen gick det hur bra som helst förutom att Zorn var pigg som en överladdad bomb så Wilma hade lite svårt att hålla honom. (Hon är 11 år) Men Fille var lugn och snäll :)

Eftersom att vi tog det rätt lugnt ute i skogen så galopperade vi en del på banan när vi kom tillbaka, och då jävlar så började Fille bocka :D Haha, dock inget farligt. Knackade till honom med skänkeln och morrade lite på honom och då slutade han direkt. Men det hände iaf från 0-100, han galopperade hur lugnt och fint som helst och sen PANG så for han iväg haha ;)

Calle bockade en hel del som unghäst så det är lite av en vana för mig att sitta kvar på sånna hästar :)

På tal om bockningar.. Zeo har ALDRIG bockat, sparkat bakut eller rest sig någon gång! Tror inte hon vet hur man gör ;) Hon är iaf finast min prinsessa <3


Just nu

Ska ge mig ut och rida i snöblåsten, hörs sen! :D


Kära mammor haha..

Någon som känner igen sig? Mamma och filmkameran kommer inte riktigt överens.. ;)


Uteritt

Idag ska jag rida ut i skogen på Fille för första gången :) får se om han låter mig sitta kvar haha! Han är kung på att bocka men än så länge har han inte ens försökt med mig :) kanske blir debut idag?

Wilma ska iaf hänga med ut på Zorn som sällskap :)

Vill ni se film när jag rider Fille? Isåfall kan jag be mamma filma nån dag, men vill ha lite kommentarer då med ;)


Frukost

Hah, japp ni läste rätt! Min frukost bestod av tre lussebullar och ett äpple, mums :D


Zeo 20/12-11

Red ett dressyrpass nu imorse i paddocken, hon var riktigt fin idag med! Skönt att allt går så bra med henne nu efter alla svackor.

Red iaf mycket övergångar och tempoväxlingar, det är det vi måste öva på! Hon blir lätt väldigt stark och motsträvig i alla övergångar pga att hon behöver mer styrka. Men idag gick det bra, över förväntan :)

Haha fick dock rida i snöblåsten, både jag och Zeo såg ut som pärlsockrade chokladbollar efteråt! ;)


Stress!

Wooh.. Äntligen en lugn stund! Gick upp vid ca 10, åt lite frukost och sedan ut direkt till stallet. Red Fille först, han var superfin idag med :) Hade tänkt att lägga fram lite bommar men det vart lite hårt på ridbanan så red bara dressyr.

Sedan fixade jag hela stallet, mockade alla fem boxar och bar ut hösilage till boxarna, samt vatten och foder. Efter det så red jag ut på Zeo i skogen, en lång och rolig tur med mycket fart! Hon var pigg men ändå fin då hon knappt drog något alls, skönt :)

Nu har jag precis lagat mat med, helstekt fläskfile med kokt potatis och hollandaise sås, championssås och brunsås. Haha mycket såser! Men det är gott. Jag lyckades föresten att göra hollandaise såsen på första försöket :D masterchef nästa ;) haha.

Så nu väntar jag på vb som slutar kvart i fyra, så han borde va här när som :) Då ska vi äta :D



bild från i våras!

Dagens ridpass: Fellini

Detta är då Fellini, eller "Fille" som han kallas. Jag har honom nu och ett tag framöver åt en kompis som ska resa :)

Fille är en hannoveranare född 04, mycket trevlig och snäll polle :) han kom till oss igår så kände på honom lite redan då, och har ridit honom hos Robert en gång tidigare också.

Idag red jag ett dressyrpass på banan, mes fokus på övergångar, tempoväxlingar och framåtbjudningen. Han blev riktigt fin mot slutet! Han behöver mycket säte och ben för att bli kvick för hjälperna. Och det gick super, duktig polle! Så nu vet ni vem herrn är ;)


Dagens ridpass: Zeo

Idag fick Zeo sig ett dressyrpass på ridbanan! Det gick riktigt bra måste jag säga, hon var mjuk och väl framme mellan hand och skänkel.

Började med att skritta fram på lång tygel, travade sedan på lång tygel med innan jag kortade upp henne. Detta funkar bra på henne då hon lätt blir spänd och kort i steget om man kortar upp henne i skitten innan hon är lösgjord.

Jobbade sen mycket med tempoväxlingar och även sidvärts rörelser. Hon var finare än vanligt idag vilket alltid uppskattas såklart :) masserade henne både innan och efter ridpasset :)


Sötnos!

Vem kan detta vara? Avslöjar ikväll eller imorgon :D så sööt !


Idag!

Idag händer det grejer! :) ni får veta senare idag/ikväll vad jag menar. Ska iaf ut till stallet snart ;) hörs later on!


Nackar

Något jag tycker är väldigt fint och och uttrycksfullt på en häst är en muskulös nacke! Jag menar, vem tycker inte att en dressyrhäst i topklass är dem allra finaste? För att hästen ska sätta muskler på rätt ställen så behövs en korrekt form och ridnin.

Både Zorn och Calle var hingstar till dem var 2,5 år vilket är ganska länge, så därför blev dem båda maffiga och fina! Också lätt att bygga muskler på en häst som har rätt förutsättningar :) Zeo har också fått en fin nacke till skillnad från när hon kom hit från Holland!

Zorns nacke när jag höll igång honom (bilden togs 2009) -



Calles nacke när ja höll igång honom (bilden togs 2009-2010 nån gång)



Zeos nacke nu (2011)



Zeos nacke när hon kom:

Det närmar sig!

Snart är det ju faktiskt dags för GBG horseshow igen! En av årets höjdpunkter såklart :) Jag kommer att vara där hela lördagen, både FM och EM.

Någon mer som ska dit av er läsare? :D

Jag tänkte visa förra årets inköp samt utvärdera allt:


Ridbyxor från Eurostar, kostade runt 2000:-
utvärdering efter ett år: Byxorna har hållt bra, inga sömmar har lostnat. Dock så är storleken ganska konstig, och passformen är sådär (Korta, stora i benen, små i midjan). Men det beror ju på vilken kroppstyp man har! Annars en riktigt bra ridbyxa ! :)


Tröja från HV-POLO. Minns ej vad den kostade? Men har aldrig ridit i den, så den blir svår att utvärdera. Tillsalu för 350 kronor om någon vill köpa..


Lila benlindor.
Utvärdering efter ett år: Ärligt talat, jag hatar att linda! Får SÅ ont i ryggen när jag sitter hukad, (har ichias problem och skolios). Så därför har jag användt dem runt 2 gånger kanske. Men till utvärderingen, dem är av fin kvalité och fleecet är tjockt och hållbart!


Ridstrumpo, köpte dem billigt.
utvärdering efter ett år: Haha vad ska man säga, jag slarvar alltid bort strumpor så vet inte vart något av paren är xD Men dem vart säkert sköna, strumpor som strumpor liksom..


Vit piké, kan inte utvärdera den heller för har aldrig användt den.. alldeles för stor!


Carat ridbyxor runt 500:-
utvärdering: Jag gillar inte byxornas material, det är inte alls smidigt eller strechigt som jag vill ha det. Har kanske användt dem två gånge pga det. Någon som vill köpa dem? haha :) annars super snygg byxa enligt mig!


Väst från Pikeur, tror jag köpte den för runt 1000:-
utvärdering: jag bara ääälskaar denna väst! Precis lagom varm när det är väst-årstid, sen är den ju dessutom skitsnygg. Love it!



Mys-tröja från Charlies, 399:- tror jag!
utvärdering: Älskar tröjan, använder den mycket flitigt. Den håller sig len även om man tvättar vilket är ett plus.


Det var grejerna jag köpte under scandinavium 2011, undra vad man kommer att hitta 2012? Säkerligen en massa onödiga saker, som ni ser så har ju inte allt jag köpte nu iår kommit till andvändning tyvärr. Har faktiskt ingen speciell grej som jag ska kolla efter iår iaf, bra för plånboken ;) fast blir ju säkerligen en massa iaf!



Hemma

Skippade skolan idag, sen somnade jag om till halv ett.

Kom nyss hem från stan, handlade dem sista julklapparna där och tog en pizza med mamma. Nu ska vi till stallet och ta in hästarna :)


Trött

Är skit trött och ska snart tilm skolan.. Ååh jag vill vara ledig idag, och sova!!

Julbaket igår var iaf skitkul och fick med mig både lussebullar, muffins, pepparkakor och chokladbollar. Så nu tänkte jag ta mig en lussebulle till frukost :D


Nu drar jag

Drar till Linn, ska klippa och färga hennes hår innan vi sätter igång och baka :) Hörs later on!





Jag och Linn på bilderna <3

Vinterbilder

Här kommer lite vinterbilder från tidigt 2011. Bloggade på RetardRiders då med maja, saknar den bloggen lite ibland! Tror den hade kunnat bli stor faktiskt :)

Men här är lite bilder som sagt, skulle INTE tacka nej till att ha sånt väder nu faktiskt! Så man slapp all lera i hagarna :(


















Julbak

Idag är det dags för julbak hemma hos Linn :) Vi ska vara ett antal tjejer som bakar, och sedan ska vi dela upp alla kakor/bullar emellan oss, så att alla får lite av varje! Lär bli både kul och gott ;)



Zeo får bjuda på sig själv!

Maten igår

Haha kom på att jag glömt uppdatera bild på maten som vb och jag åt igår när vi firade tre år. Men såhär såg de ut ;) hade dock börjat äta när jag tog bilden haha, glömde ta kortet innan!


Zorn

Bilder på Zorn och Michelle från förra tävlingen!









För er som inte vet så är Zorn min ponny som jag fortfarande har kvar sen ponnytiden. Jag har ägt honom sedan han var 6 månader, och nu är han snart 10 år. Michelle har tävlat honom litegrann under hösten :)

Två till udda sanningar..

  • Jag är väldigt vaksam när jag ska hoppa höga hinder! (hinder över 110cm). Jag är inte rädd för tycker det är skit kul att hoppa högt, men jag vill inte komma på fel avstånd. Därför blir jag lätt överambitiös och rider för mycket emot hindret.


  • Jag äger tre stycken kavajer, men funderar på att köpa en till! Denna gången en Pikeur Diana. Dock är dem dyra, så får vänta ett tag och överväga mitt besult först ;)
Två av mina kavajer:

Kavaj från Spooks



Kavaj från Victor Hugo


Vilken är finast? :D

Zeos galopp <3

Zeo har verkligen en stor galopp och hon kan verkligen sträcka ut den! Ja, ni ser ju själva på bilderna :)














Brunt vs Blondt

Nu börjar jag tröttna på att vara blond/orange/gul hårig haha.. Överväger att färga tillbaka till brunt. I-LANDSPROBLEM!! Haha nej men, ni får gärna hjälpa mig med om jag passar bäst i brunt eller blondt :)

Brunt..




Blondt..




kommentera vad DU tycker !

10 udda sanningar..

Nu avslöjar jag 10 udda sanningar i min ridning! jag är en sån som skämmer ut mig lätt kan man säga, men jag bryr mig inte som tur är :D vi börjar med två stycken, sen får ni två till ikväll :)
  • Jag kan börja skratta åt mig själv högt när jag gör något tokigt, och om hästen gör ett konstigt hopp över ett hinder säger jag ofta "aaaah" eller nåt xD


  • Jag har tyvärr "Charlie chapplin" ben, som pekar utåt. Får kämpa jättemycket med att dem ska peka framåt i hoppningen, även när jag går! men dock har det blivit bättre, här är två bilder för ca 4 år sedan, på Zorn och Calle <3 Bilden efter är på Zeo och som ni ser så är det bättre! men kan aldrig bli helt bra...



3år !

Som sagt, tre år tillsammans idag! Så nu ska vi åka och äta på en fin resturang. Vi lever lite små lyxigt just nu känner jag haha, men det är de värt <3 uppdaterar med bilder på maten sen ;)


Vilka är ni ?

Vilka är ni som läser min blogg ofta? Jag vill verkligen veta! Så om du kikar in här då och då, lämna gärna en kommentar och länka till din blogg så kikar jag givetvis in på era!

Ni är ju faktiskt ganska många som läser, vilka är ni?


Hemåt snart..

Nu väntar jag bara på dem andra jag åker med för att sedan åka hemåt.. Trist att vänta! Har iaf proppat i mig en lussebulle för väntandets skull ;)

Haha lisa var söt imorse! Hon hade hoppat i byrålådan och lagt sig, fick mig ett skratt :p


Plugg..

Plugg för fulla muggar hela kvällen :/ usch. Men nu är jag färdig med det för idag iaf :) Imorgon blir det växjö och ännu mera plugg där. Vill bara va färdig med rapporten nu!





gårdagens sminkning på bilderna, sött

Vinnarna i tävlingen!

Här är svaren på frågorna!

1. Har jag tandläkar-fobi? Svar: NEJ, jag är inte alls rädd faktiskt :O bara för läkare och sprutor, men inte tandläkare!

2. Är jag höjdrädd? Svar: JA, jag är höjdrädd :( blundar alltid när jag åker fritt fall och höga karuseller haha!

3. Biter jag på naglarna? Svar: NEJ, det gör jag inte haha!

4. Tränar jag annat än hästarna? Svar: NEJ, det är jag alldeles för lat för!

5. Har jag spytt på fyllan? Svar: NEJ, bara dagen efter..

6. Letar jag ny häst? Svar: NEJ, har mina fina pollar ju <3

7. Har jag bra disciplin? Svar: NEJ, jag hatar att plugga och skjuter alltid upp allt till sista stund tyvärr!

8. Gillar jag våfflor? Svar: JA, våfflor är skitgott!

9. Läser jag över 10 bloggar per dag? Svar: JA, jag läser lätt över tio bloggar varje dag!

10. Sminkar jag mig varje dag? Svar: NEJ, det gör jag inte!

 

Josefine fick 8 rätt! grattis :D


Sofia fick också 8 rätt! grattis :D


.

Har haft en helt underbar helg, synd att den skulle bli som den blev nu imorse :( Kände dig inte väl men victor kände dig, vila i frid <3 tänker på alla dina nära&kära!

förlåt för dålig uppdatering idag.



När sånt här händer blir jag väldigt deprimerad och tankspridd. man tänker verkligen att livet kan tas ifrån en när som helst, och det kan inget hindra eller stoppa. Det finns EN rättvis sak och det är att alla ska vi dö någon dag. Men det som INTE är rättvist, är när någon dör som inte borde ha dött. En ung människa med hela livet framför sig, med sin familj ensam kvar. Nej, tänk er för alla ni som klagar över småsaker. Imorgon kan livet vara slut!

Maten!

Helt underbart gott var det! Riktigt fin resturang med, jaa ni ser ju själva..


Just nu

Myser till idol reprisen i hotellsängen. Bord är bokat vid klockan åtta på "åtta glas" ( en resturang ) . Denna helgen kunde inte ha blivit bättre!<3


<3

Vb har bjudit mig på hotellövernattning! Här finns jacuzzi och nån sorts spa avdelning, och nyss fick vi in en flaska mosserat vin :D senare ikväll väntar även middag på en resturang :) kan man ha en bättre pojkvän? Nej, dröm och glöm ;)


Överaskning!

Detta ska jag göra ikväll..


Ikväll.

Nu blir det strax idol med Henke, har knappt kollat på idol något denna säsongen men vet iaf att jag hejar på Amanda ikväll. Robin hör hemma på en musikal tycker jag :) Inget illa med det, men en idol är han inte i mina ögon.

Vädret idag har ju inte visat sin bästa sida direkt, så det blev ingen ridning. Vägarna är snorhala och ridbanan är pissblöt :( Imorgon är jag på att igen :D

Bjuder på några fail-bilder på mig och Zeo!
































haha, creed till mig som ens laddar upp dem här bilderna ;) varsågoda! :D


Tävling

Den som har flest rätt på dessa frågor om mig vinner en fetlänk med bild till sin blogg. Frågorna är anpassade så att dem som känner mig inte ens vet svaret :) Så gissa på nu!

Svara bara ja eller nej!

1. Har jag tandläkar-fobi?
2. Är jag höjdrädd?
3. Biter jag på naglarna?
4. Tränar jag annat än hästarna?
5. Har jag spytt på fyllan?
6. Letar jag ny häst?
7. Har jag bra disciplin?
8. Gillar jag våfflor?
9. Läser jag över 10 bloggar per dag?
10. Sminkar jag mig varje dag?

Så, dessa frågor är det som gäller. väldigt udda och konstiga, men bara jag vet svaret ;) tror jag? vinnaren dras på söndag :D



Haha

Söt vb somnade på mig nyss. Nu kollar vi på greys anatomy, snart ska jag iväg och rida en häst. Vilken kan man undra ;)


Hiss

Detta hår glans-spray måste jag bara hissa. Det luktar supergott (som godis), håret blir lent, glänsande och lättsamt. Kan verkligen rekommendera den. Jag köpte den på Hairstore for 219:- (finns säkert att få tag på billigare på andra ställen).

Bed Head tigi<3



Morgontur

Red ut en sväng imorse på Zeo, hon var väldigt spänd och inte på sitt bästa humör. Bara att göra det bästa av situationen iaf, så försökte få henne att sänka sig och slappa av. Vet inte om något hjälpte så mycket idag haha, vissa dagar är hon verkligen svårriden. först när jag skrittade av så blev hon något avslappnad och fin.

Även när jag rider i skogen så är jag väldigt noga med att inte flängrida. Om jag hade släppt Zeo och låtit henne springa så hade allt mitt jobb vart förgäves. Jag vet att många tycker det är skitkul att galoppera i full fart över ängar osv, men det funkar inte med henne. Det gäller att hela tiden försöka hålla henne lugn samt rida i lagom fart. Just nu jobbar jag mycket med eftergiften. För när jag ger eftergift på henne så blir hon såhär "Åh kul, hon lättar i tygeln, då får jag springa iväg". Men riktigt så är det ju inte man vill ha det. Jag vill få henne att sänka sig och jobba kvar i eftergiften. Mycket att jobba med vill jag lova :)


Kaos igår.

Hm, igår skulle jag åkt med en klasskompis till skolan. 20 minuter innan vi ska åka så ringer hon och säger att hennes bil inte startar och undrar då om jag kan köra. Så det gjorde jag. Var dock tvungen att tanka osv då, sen hade en av dem som skulle åka med glömt sitt kaffe hemma. Så då åkte hon hem och hämtade det, sen kom vi iväg något försenade. Kom till skolan 20 minuter försent, hade handledning inför rapportskrivningen med min grupp. Då sa läraren att vi var tvugna att skriva mycket mer individuellt innan vi kunde fortsätta med det gemensamma. Jaha, så då kunde vi inte direkt fortsätta för dagen. Men eftersom att dem andra som jag åker med skulle ha handledning vid tre så var jag tvungen att vänta på dem. Åkte då hem till min bror och sov (han bor ju i växjö som tur är) Klockan var väl ett när jag kom till han kanske. Sov i några timmar, vaknade runt kvart över tre igen. Diskade åt min bror, väntade fortfarande på att dem skulle bli färdiga med sin handledning. Klockan blev fyra, klockan blev halv fem. Först vid kvart i fem är dem färdiga och vi åker då hemåt. Eftersom att jag skulle på tränings/tävlingsmöte i Sävsjö vid sju så hade vi lite bråttom och väglaget var skit halt så kunde inte köra fort alls. När vi nästan var framme i vetlanda så ser vi plötsligt blåljus på vägen. Då är det alltså en olycka som skett där, och vi hamnar i en lååång kö. Satt nog där i en halvtimme. En minibuss hade voltat och vält ner i diket. Vet inte hur det gick med dem bussen. Sen kom vi iväg igen iaf, lämnade av mina klasskompisar i Vetlanda och skulle sedan köra hemåt. Försökte köra liiite fort för att hinna hem. Klockan var nu tjugo över sex typ. Men då halvvägs hemma så hamnar jag bakom en saltbil som kör i typ 40. Och det ligger även tre andra bilar framför mig. Haha, tänkte jag. Vad mer ska gå emot idag? Kom iaf hem runt tjugo i sju och då skulle mamma precis åka till mötet. Så jag hängde inte med dit, var vrålhungrig och helt slut haha. Sen bestod kvällen av mys med vb och det förtjänade jag! haha.

Ja det var lite kort om igår ;) förstår om ni inte orkar läsa det haha. men nu vet ni varför uppdateringen var låg.


Häst tandläkare.

Vad anser ni om hästtandläkare?

Många påstår att hästars vassa kanter på tänderna måste raspas ned, medan andra säger att vassa kanter på tänderna behövs så att hästarna ska kunna tugga sitt foder. Vissa hästtandläkare verkar bara raspa "för raspandets skull". Andra verkar mer nogranna och kunniga inom sitt yrke.

Jag tycker sånt här är jättesvårt, för visst är det viktigt att hålla koll på sina hästars tänder men frågan är om man gör hästen en tjänst eller inte via en hästtandläkare.

Vad tror/tycker ni? Vad har ni för erfarenheter och åsikter om hästtandläkare?


-.-

Bara jag som alltid lyckas spola i för varmt vatten? Kokar här i haha ..


Nu..

Nu hoppar jag i här ;) awesome.


Ridtur i snön

Är precis inkommen från en ridtur i snön, härligt! Red först en tur i skogen med mycket galoppsträckor, sen travade jag av och gav mig ut på en skritt tur genom samhället. Zeo var pigg och glad, härliga pollen!


Mysfaktor

Okej jag erkänner, det var ganska mysigt att vakna till detta :) så nu ska jag ut och rida en härlig snötur i skogen :D


Ingen ridning idag

Kom hem från stan vid ca 16, då stack jag ut till stallet och fixade allt tills mamma kom hem vid 17.30, då var vi båda trötta så idag blev det ingen ridning. Mys med pollarna bara :) Imorgon är jag ledig så då blir det nog en uteritt :)

Kom föresten på att jag inte har hoppat med Zeo på typ en månad, skit längesen :S Har blivit mycket dressyr och stärkande ridning i skogen nu istället. Måste hoppa nån dag nu dock, längtar skit mycket :)

Gammal bild på Aminette, Wickan och mig. Så fina! Juste ja, allt går bra för Aminette som är utlånad fortfarande, hon gör framsteg och trivs bra <3


Stan

Nu ska jag strax gå på stan med Linn, försöka hitta dem sista julklapparna. Jag hatar att leta julklappar haha, hittar aldrig något vettigt :s men mysigt är det. Btw så har det ju snöat inatt, usch säger jag bara :(


Just nu

Påväg ut på en ridtur :D


åh :D

Har letat massa efter mappen med bilder från Zeos och min första tävling idag, har nämligen inte hittat den innan :S Men NU SÅ! Den hade åkt in i en annan konstig mapp, vetefan hur haha.

Men ja, detta är bilder från min och Zeos första tävling tillsammans. En clear round, i hoppning. Jag hade nog bara haft henne i nån månad här har jag för mig. Bjuder på bilderna, ser ganska roliga ut haha :D hon var överpigg och stark ;)


































MIN<3

Jag har köpt världens bästa plattång- från GHD såklart. Alla andra plattänger suger på mitt långa hår, och denna är helt fantastisk ! Jag plattade håret innan julbordet i fredags, och tro det eller ej men det är fortfarande platt! Och då har jag ändå sovit två nätter med det. Så ja, jag kan verkligen rekommendera en GHD plattång till alla!

Dessutom är den sjukt snygg, och man får med en superfin väska och två stycken klämmor. Jag blev helt kär i alltihop! 1999 kronor går den på, lätt värt :)






Dessutom så skänker man automatiskt 10 Euro när man köper en sån här, till rosa bandet! Det gillas!<3



Godmorgon!

Idag var utsläppet i stallet mitt, så var uppe tidigt idag. Tycker det är rätt mysigt på morgonen i stallet ändå :) Har även hunnit med att städa mitt rum och nu sitter jag här, ska gå och äta frukost snart tänkte jag.

Idag planerar jag att rida ut på Zeo, vi får hoppas att regnet och rusket håller sig undan. Men än så länge verkar det ju lugnt på den fronten! Annars får jag helt enkelt trotsa vädret och ge mig ut iaf ;)

Bjuder på ett gäng bilder som togs i fredags innan julbordet, jag och vb.
















Imorgon

Imorgon kommer bloggen med mer uppdatering igen! Eller ja, klockan är ju över tolv så iofs kan man ju säga idag.
Gjorde min sista praktikdag i fredags så nu har jag mer tid till att uppdatera :)

Igår var jag på julbord med vb, mamma och fler från företaget dem jobbar på. Var ganska trött kvällen igenom, och dessutom så hatar jag julmat. Så kvällen var väl helt ok men inte superkul..

Ikväll har jag gluttat på så mkt bättre och ätit gott :)

haha, detta inlägget blev inte så läsvärt men så är det med nattblogg-inlägg. Vi hörs senare iaf! Puss på er


Typiskt..

Nu startar inte vår bil jävel.. Så blir ingen hoppträning idag verkar det som :( allt går emot just nu.

 


Praktik

Jag är på praktiken nu, går till halv fem idag typ. Sen ikväll blir det hoppträning för Lasse!

Puss på er


RSS 2.0