Bilder från lite party

Lite ovisade bilder (tror jag?) från lite fest tillfällen! icke häst relaterat med andra ord, så alla hästnördar kan gå till bilddagboken istället eller någe.




















Förlåt verkligen!

Sämst uppdatering från min sida. Men som sagt, nya planer på gång. Kommer att starta en ny blogg snart med en kompis, som enbart kommer att hålla sig inom hästfronten. Hoppas ni kommer att följa med till den istället, alla läsare! <3



puss sålänge.

Träningen :)

Träningen igår gick skit bra Tränade på lydnad och förhållningar, svängar m.m. Mycket givande eftersom att det är precis vad jag och Zeo behöver träna på :)

Idag blir det en riktigt pluggdag så lid med mig.

PUSS

Träning ikväll.

Ikväll är det dags för Lasse-träning igen, veckornas höjdpunkt med pollen :) Ska bli spännande att se vad vi ska träna på idag. Känner verkligen att jag har fått hjälp av Lasse, den enda tränaren det går framåt med för mig.

Sen ikväll blir det att glo på film, kanske uppdaterar senare om hur det gick på träningen med :)

har nya planer på G angående bloggen med.. avslöjar det så fort allt är klart!

PUSS


Dagens ridpass

Jag trotsade snön och red idag, man blir ju faktiskt varm utav det :) ridbanan har perfekt underlag nu med så det gäller ju att passa på, hästarna mår ju inte bra av att stå liksom :) Ridpasset gick bra, tränade på halvhalter och ökningar ifrån det, för att få Zeo att jobba aktivt med bak-kärran. Det gick bra, går alltid bättre mot slutet av passet med henne, och det är ju positivt!



puss då.

Avslöjar..

Ja, jag köpte en JW-hjälm på charlies idag :D Sjukt skön, snygg och dyr ;) haha. Får leva på bröd och vatten resten av månaden eller nåt. Nu ska jag in till stan för att besöka vb, alla hjärtans dag idag ju! Haha, inte för att det är ngt speciellt, eller jo för dom som är 10 år kanske?

PUSS


Vågar ni gissa?

Jag var precis på Charlies, kom hem nyss ;) köpte ett nytt stalltäcke som sagt. Men fick även med mig något mer hem.. Gissa vad? Så avslöjar jag det ikväll :D

Nu blir det mat, mums. och sen stallet, ska nog rida lite idag :)

PUSS


Hemma idag

Jag blev hemma idag från skolan, för mkt är det. För mkt att tänka på, för mkt att plugga och även mkt här hemma. Men jag ger inte upp :) en dag hemma brukar ju lösa det, haha. Ska strax in till Charlies tänkte jag, och köpa ett nytt stalltäcke till Zeo. Hennes andra stallnäcke (som nästan är nytt) är ju sönder. Får se vad jag kommer hem med :)



(Bild från google) täcket syns rätt dåligt på bilden, men det var ett sånt Zeo hade som gick sönder. skit med andra ord :)

Naturliga eller bruna?

Vad passar jag bäst i? Min naturliga ögonfärg (blå-aktig) eller bruna linser? ALLA ska svara annars bloggar jag inte mer idag.

Naturlig..


Brun?..

Hiss och Diss


Börjar med hissen denna gången. Och jag vill hissa alla er hästmänniskor där ute som verkligen tar hand om och gör allt för era hästar! Det syns så klart och tydligt när en häst är välskött och omhändertagen väl. Detta gäller både päls, muskler, hull och annan vård. Hiss till er!



_____________________________________________________________________________________________

Och nu till dissen. Och det är folk som inte rakar sina hästar som behöver det. Visst, rider man inte eller tränar sin häst så kan det ju vara bra att låta bli. Eller om hästen har kort päls naturligt (som Zeo har). Men om hästen är riktigt långhårig och man ska hålla igång den för träning, så bör man klippa den. Det både kliar ju och nyps vid sadeljorden osv annars.





Vad tycker ni?

Haha titta vad man kan hitta.. Färgade sadlar! Räcker det inte med färg nu, eller vad tycker ni? Det har ju blivit väldigt populärt med färgade träns på ponnys numera, och visst kan det vara gulligt! Men sadeln, som man säkerligen får lägga ett par tusen på blir väl ändå lite för mkt?





HISS eller DISS?

Hej!

Godmorgon på er, eller goddag kanske passar bättre? Jag hade utsläppet för alla hästar idag (6 stycken) så fick gå upp rätt tidigt. Men gick in och somnade om sen igen.
Idag är det strålande sol ute :D så självklart blir det en ridtur idag! Blir nog skogen, jag tycker nästan det känns i luften som att våren är på gång :) fast ett tag är det ju kvar trots allt. Uppdaterar mer under dagen, tänkte slänga upp en HISS och DISS, och kanske även ta lite bilder från ridturen? får se!



Balen 2010.

Att köpa under året..

Dessa saker är mitt mål att skaffa under året. Men som sagt, mål är mål (och pengar är pengar) så jag kommer säkerligen inte att ha råd med allt. Men dessa saker skulle jag iaf vilja köpa, och visst är allt sjukt snyggt?

nya ridstövlar: gärna ett par Cavallo (bilden) eller ett par Sarm hippique.
Stövlarna ska iaf vara formade efter benet och inte raka i modellen,
tycker det är sjukt fult med för raka stövlar.



Ny ridhjälm: antingen en Jacson wen eller en JW hjälm.
Kan bara inte bestämma mig för vilken av dom?








Nya stigbyglar: Tycker att dessa ifrån prestige är så sjukt snygga.
Dock så är priset inte lika lockande :/ men erkänn,
vem skulle inte vilja ha dom? awesome är dom!





Ny tävlingskavaj: Och denna gången ska jag köpa en svart.
Har ju en marinblå just nu och det är ju inte lika stilrent som svart enligt mig.
Möjligtvis en från pikeur, men bryr mig inte särskilt mkt om märket egentligen.






Nytt stalltäcke: Zeos täcke har nämligen ett stort hål,
så et nytt måste inskaffas snarast. Förhoppningsvis
så hittar jag ett snyggt och billigt på mässan under gbg-horseshow :)



PUSS!

Såld

Sadeln som jag hade tillsalu är nu såld, så ni som mailat vet om det :)



Roliga videoklipp

Haha, här kommer två stycken roliga videoklipp. Speciellt första xD




Sovmorgon.

Det finns inget skönare än att få slippa ställa klockan, tog nämligen en välförtjänt sovmorgon idag :) Vaknade runt 10, varken för tidigt eller för sent ju. Kollade på Cheaters och nu hamnade jag här. Tänkte uppdatera lite under dagen (häst relaterade inlägg) så håll utkik efter det :)

Kram på er.





Vad sägs om denna hårfärgen igen? Jag älskar mörkrött hår! Tycker inte ni att det var snyggt?

Övningen idag

Såhär såg övningen ut idag:
Vi började med att värma upp på galoppbommar (studsen i mitten) och även på solfjädern som också var bommar först. Sedan la vi ihop banan steg för steg, (högervarv) från solfjädern till studsen, ut i vänstervarv och på serien med kryssoxern. Andra banan var i vänstervarv på solfjädern, på studsen i mitten, ut i höger varv och sedan serien med oxern i slutet.

En bra övning för både mig och Zeo. Alltid bra att träna på att få ihop hästen när man fill, och länga när det behövs.



Tränat.

Hej igen! Tog lite paus ifrån bloggen igår då jag hade fullt upp med skola, stallet och sen var jag med vb. Sådant som alltid kommer först ju :)

Idag var det träning för Lasse igen, gick så sjuuukt bra idag! Mycket bättre än förra gången verkligen, kändes så roligt :) Det tyckte även Lasse.


Igår btw, när jag var påväg hem från skolan.. Så kom det plötsligt en lös häst springandes mitt på stora vägen där hastigheten är 80km/h. Och ingen försökte ta hästen! Det var massa bilar som hade stannat men ingen hjälpte ryttaren som sprang bakom hästen ( och hon var bara 12-13 år). Så jag gick ur min bil och hjälpte henne upp igen och tillbaka in på grusvägen. Hästen hade visst blivit rädd för något och stuckit, otäckt så nära vägen :/ Men både hästen och ryttaren var oskadda iaf så det var ju en lättnad.




BTW , vet någon om dem säljer Jacson Wen hjälmar på mässan på göteborgs horseshow?

Kvällsfodrat..

Har precis kvällsfodrat hästarna. Vi brukar göra det runt 22.00 annars men idag ska jag iväg till vb, och eftersom att mamma tog utsläppet och eftermiddagen så fixade jag kvällen. Dock blev det ju lite tidigare idag, men vad gör det :) Blev däremot ingen ridning idag heller, slutade ju så sent i skolan och sen direkt iväg och visa balklänningen.

Imorn blir det ridning däremot, för sen på torsdag är det ju träning igen :) inte så schyst mot hästen att stå för länge innan och efter en träning liksom.


Funderade även idag när jag va på Citygross att köpa nya Eskradon skydd fram, har ju det bak på Zeo (alla unghästar måste ju ha det nu till och med det året dom fyller 7). Tycker faktiskt att det är en rätt barnslig regel, att andra skydd skulle vara några gram för tunga.. eller vad tycker ni? Det kanske är jag som har fel.



Sånna här bakbens skydd måste du ha om du ska tävla stor unghäst.



PUSS

Schabraket.

Här är mitt nyköpta hoppschabrak! Det var 30% på alla schabrak så det kostade bara 160:- faktiskt jättebilligt, för visst är det fint? Från protector.






Tjo!

Nu är jag hemkommen från skolan. Äntligen :) Svängde förbi min bror innan jag började skolan och vi åkte till Citygross. Dom har faktiskt ganska mycket hästgrejer där, så köpte mig ett schabrak som jag kan lägga upp en bild på senare :)
Åt även på Max.. och fy vad äckliga hamburgare dom hade där. Detta var första och sista gången jag åt på max kan jag säga haha. Hamburgar-köttet var segt och hårt, inget för mig helt enkelt. Mc Donalds i mitt hjärta<3
Nu måste jag rusa vidare, ska visa balklänningen nu nämligen.

PUSS.


Godmorgon

Idag blir det skola för min del, så blir uppdatering ikväll igen. Slutar inte förens vid 17.00 :(  Kanske hinner skriva något mer innan jag åker, får se.

Idag blåser det verkligen ute :S det är ju storm nedåt landet. Vi blev också lite drabbade, så vi gav hästarna sin frukost inne idag, vill ju inte riskera att ett träd välter på dom eller nåt. Nu ska jag äta frukost och göra mig iordning :) PUSS.

Jag och min kompis Linn förra vintern :)


Tack

Tack hörrni, detta gjorde min dag<3
Detta kanske inte är en hög siffra för endel, men för mig betyder det massvis! Keep it up :D




Min kväll.

Hej igen. Känner verkligen att jag har kommit igång bra med uppdateringen nu, och det är tack vare er läsare! Är så sjukt glad över att ni vill läsa. Kommentera bara lite mer så blir allt super! PUSS på er som läser och återvänder hit.



Min kväll har vart bra. Redan imorgon kommer det en som ska kolla på min balklänning, hoppas den blir såld :) var hos mormor och morfar tidigare ikväll och fikade lite. Kollade på halv åtta hos mig, tycker det programmet är roligt och underhållande. Dessutom så älskar jag ju mat! :D



Var precis ute och kvällsfodrade hästarna. Mina hästar fodras; Morgon, lunch, eftermiddag och kväll. det är ju bra att fördela utfodringen så mycket som möjligt så dem slipper gå hungriga för länge emellanåt.
Hur ofta får era hästar mat?


Zeo

Kan berätta lite om mig och min häst som jag rider och håller igång mest. (har ju 5 andra men Zeo är min tävlingshäst). Jag köpte Zeo i april 2010. Hon var då importerad ifrån Holland bara för en månad sen. Hanafissporthorses stod hon hos när jag åkte och kollade på henne, dem importerar hästar direkt ifrån Holland. Såg att Linn (dressyrmupparna.se) hade köpt Cupido därifrån också :) lite kul!

Provridningen:
Vi (jag, mamma och susanna) åkte ner till Åstorp i skåne där hon stod. Väl framme så gick vi in till det lilla stallet. (stallen är uppdelade i flera där). Hon kikade fram så sött ifrån sin box. Vi sadlade på och gick iväg mot ridhuset. Jag tyckte hon var så stor, i annonsen stod det att hon var 1,68cm men hon såg mkt större ut då hon är högrest. Hon var spänd att leda till ridhuset och lyssnade inte när jag försökte bromsa ner tempot. Det hela slutade med att jag gick ca 100m framför dom andra, haha!
Väl i ridhuset så satt jag upp och började skritta fram. När jag sedan tog tyglarna så fick jag känna på den hårdaste munnen någonsin. jag försökte plocka med fingrarna, jag försökte vara still och stadig, jag försökte allt! Men inget fick henne att släppa och slappna av.. Då tänkte jag, herregud detta är ingen häst för mig. Blev nästan lite sur för hon var ju så fin. Då satte vi fram lite hinder och jag styrde på. Jag hade blivit varnad för att hon var het och stark i hoppningen. Men det gick så hilma bra och hon bjöd verkligen super! Så när jag hoppat några språng så kändes allt så mkt bättre. Jag travade av henne och slutligen skrittade av. Nu hade jag ett svårt beslut att ta, eftersom att det var fler intresserade och hon skulle förmodligen säljas fort eftersom att hon var så billig..

ANNONSBILDEN:


I bilen påväg hem så diskuterade jag med mamma och Susanna (mammas kompis). Mamma sa: du bestämmer själv om du vill ha hästen, det är ditt beslut. Susanna sa: Jag hade lätt köpt hästen om det vore jag som skulle köpa.
Jag hade till kvällen på mig att bestämma mig. För dagen efter skulle det komma fler att provrida henne. Jag bestämde mig, och sa till mamma: Nu ringer vi och säger att vi ska ha henne!
Och så blev det! En vecka senare var hon hos mig, nybesiktigad UA. Jag var glad, äntligen en stor häst! Längtade efter sommarens alla tävlingar och träningar.

Kan berätta mer om oss i ett annat inlägg om så önskas :)

En av våra tävlingar i somras. Aneby 1m.


Hiss och en stor DISS!

Vill börja med att Hissa alla företag och nationer som kämpar för djurens rätt och välmående. Det finns så många djur som lider dagligen. Tycker det borde vara strängare lagar på djurmisshandel här i Sverige, och hårdare straff för djurplågare. Tycker inte ni?! Dock så hissar jag de företag som faktiskt finns för att hjälpa djuren!



Sen till DISSEN. En riktig hemsk diss denna gången, och jag varnar känsliga tittare från att kolla på klippet nedan. Jag dissar rodeo! Tycker att det är sjukt, dessutom grov djurplågeri.. Hästarna stressas till max, och samma gäller tjurfäktning. Hatar när man tvingar djur till något som får dem att må dåligt, till och med dö. Klippet är till för att visa er hur det faktiskt kan gå till..




Jag & Zorn för längesen.

Detta är jag och Zorn, för ca 1-2 år sedan. (Zorn är en av mina ponnyer som jag lånat ut) Vi hoppar lite kombination på denna videon. Saknar dig Zorn! Men vet att han har det bäst<3
längre bak i mitt arkiv finns ett lååångt inlägg om min och Zorns historia tillsammans.


Presentation av mig själv.

Har faktiskt glömt att presentera mig själv här på bloggen ordentligt. Slänger upp lite info om mig själv så ni får veta lite mer om mig som skriver! :)

  • Jag heter Martina Cecilia Aurén.
  • Jag är född den 9 maj 1991.
  • Jag föddes i Stockholm på Nacka BB.
  • Jag bor i Småland utanför Vetlanda i en by som heter Landsbro.
  • Jag pluggar i Växjö till förskollärare. (tar drygt en timme att pendla)
  • Jag fick min första egna häst när jag var 5 år gammal.
  • Jag gick estet på gymnasiet, sjunger och spelar teater.
  • Jag har vart uttagen 2 gånger till Elite model management.
  • Jag är 173cm lång.
  • Min favoritmat är mongolisk buffé på chilithai.
  • Jag och mamma har 6 stycken hästar. (två utlånade för tillfället)
  • Jag bor på egen gård med eget stall och ridbana, stallet rymmer 9 hästar.
  • Vi har två inackorderingar i stallet.
  • Jag har inte löshår som många tror.
  • Jag har en pojkvän (vb) sen drygt 2 år tillbaka.
  • Jag tog studenten 2010.
  • Min mamma och pappa skiljdes när jag va 5år, pappa bor i Stockholm.
  • Jag heter Earthquakes på bilddagboken.se
  • Jag älskar att festa och göra mig iordning!
  • Jag har en katt som heter Lisa.
  • Jag har en storebror som heter Christian och är 22 år snart.
  • Jag tränar för Lasse Berglund i hoppning.


Så, där fick ni veta lite mer om mig. Alltid svårt att komma på något vettigt att skriva. Men idag är jag faktiskt glad för bloggen tog nyss ett nytt besökar rekord! :D Någon som vågar gissa hur många besökare det var? Kanske blir mer nu framåt kvällen också! PUSS på er läsare <3











bjuder lite på mig själv..

Brister i min egen ridning.

Alla har vi våra brister när vi rider, ingen kan ju vara helt perfekt. Tänkte nämna några av mina egna för er, ni får gärna kommentera vad ni själva har svårt för! :D

  • Jag är utåt-tåad, även när jag går. Och detta påverkar även ridningen. Mina tår kan ofta peka utåt. Självklart försöker jag undvika detta men det är inte alltid lätt eftersom att mina knän är formade så :(
Exempelbild:

Och här rättar jag till problemet så gott jag kan..


  • Mitt nästa problem är att ibland när jag rider mot hinder, och känner att jag kommer att taxera in fel, då bromsar jag hästen istället för att rida framåt. Man tar ju hellre ett stort språng än ett språng som var för nära? Det tycker iaf jag, så det försöker jag också bättra mig på.
  • Ett till problem jag kan visa på bild är att ibland blir min tygellinje bruten då jag sänker handen för mkt. Detta är också något jag sjävklart försöker åtgärda..
Exempelbild.


och här åtgärdar jag det..


Det är bra att vara medveten om sina fel, även att ha en tränare som kan hjälpa dig att rätta till dom. Om man inte vet om sina fel, så kan man ju inte göra något åt det :)

HAHA :D

Denna är faktiskt riktigt rolig. Dock så är det ju lite synd om hästen eftersom att den blir rädd och flyr, men ändå kan jag inte låta bli att skratta åt denna. Ser så kul ut när han åker iväg på hästens bak xD


Hästar bjuder på sig själva.

Hittade några roliga hästbilder på google. Skratta och njut, dom är ju för roliga <3











HAHA :D jag och aminette failar, ganska rejält xD






Tänk på din utrustning.

Angående utrustning så finns det alldeles för många som endast tänker på sitt eget välbefinnande och inte hästens. Exempel är opassande sadlar, för stora bett, fel bett, eller annat som kan tänkas skava och göra ont. Bara för att ryttaren kanske gillar sin sadel så kanske den inte ligger rätt på hästen.


(bild från google.se)

Jag t.ex älskade min förra sadel. Men Zeo musklade sig så pass att den började trycka. Självklart köpte jag en ny då, fick faktiskt ge 15300:- men allt för hästen ellerhur? nu har vi en prestige versailles som både hon och jag trivs i.

Min sadel på Zeo.



Finns många skräckexempel. Här kommer några bilder som tydligt visar människors egoism och snålhet. Varför skaffa häst om man inte har råd/bryr sig om att ta hand om den? Såhär kan det se ut i många fall.. Alla bilder är från google.se















Verkligheten är hemsk...



Drömmer om sommaren igen..

Tänk när ridbanorna såg ut SÅHÄR...





istället för SÅHÄR...




Dagens ridpass.

Tjo! Jag är precis inkommen från stallet. Har ridit en sväng, blev dock ingen uteritt då det är isgata överallt? suck.. Men ringde på hos en på vår gata som också har hästar, och jag fick rida bakom hennes ladugård där det är gräs :) och den mesta snön hade smält bort som tur va :)

Tog några bilder, på vår ridbana påväg till grannen. red självklart inte på vår ridbana, ni ser ju hur underlaget ser ut..














Black beauty

Har precis kollat på Black beauty, dom visade den på TV4 film idag. Sorglig film :( stackars häst. Filmen är ju från 1971 så den är ju väldit gammal, men ganska bra! Dock så tycker jag inte om att man använder hästar i filmer alltid, för det går alltid så våldsamt till. Iaf i vissa scener, usch..




Ponnyakuten ikväll..

Ikväll är det ju både ponnyakuten och solsidan :D det gillas enligt mig. Många tycker ju att ponnyakuten är för småbarn men jag tycker faktiskt det är bra och roligt att kolla på :)

Vad tycker ni om ponnyakuten? barnsligt eller bra?

Solsidan är ju bara för roligt.. Varje söndag fettar jag mig alltid med godis och popcorn framför teven, mums!












Saknar er <3

Som ni kanske inte vet så äger jag två ponnyer som jag haft i stort sett hela deras liv, och de är nu 9år båda två. Vi lånade ut dom tillsammans förra året, dom har det super bra! :D Men usch vad jag saknar er pollar<3

Bäckdalens Zorn & Högbergets Calypso <3


Godmorgon.

Tjo! vaknade nästan alldeles nyss. Tycker det är rätt skönt att vakna runt denna tiden, inte för tidigt och inte försent. Idag blir det nog en ridtur i skogen, efterlängtat :) Ska äta lite frukost nu först innan jag beger mig mot stallet. Hoppas snön regnar bort nu med :D det går ju faktiskt framåt. Man ser lite mark här och där ju.


SOMMAR <3 blir galen!




Svar på tal ;)

Julia om Hiss och diss.:
- Att dissa ett hästtänk baserat på "folk som är typ 12 år och påstår sig veta det bästa för andras hästar är" är väl rätt skevt?
Dissa 12 åringen/arna i fråga isåfall, men det är orättvist att dra ner NH-filosofin tycker jag :)

Men jag missförstår kanske hur du menar?


Svar: Hej julia :) Självklart menar jag inte hela NH-filosofin, skrev ju att jag tyckte det var bra att lära känna sin häst på rätt sätt :) Men när folk ska lägga sig i som ofta är yngre i dessa fall så är det ganska störigt, jag menar,
man kan ju inte alltid veta vad som är bäst för andras hästar.




Säljer min balklänning!

Om du är intresserad så maila [email protected]

Storlek: ca 36

Jag är 173cm lång, klänningen är endast använd på min bal.






Diss igen!

Jag dissar bilddagbokens soclog! fattar inte varför dom har skapat något sånt dåligt.. För det första så är det de där jobbiga snöret som hänger ner och gungar fram och tillbaks, och så är det saker som blinkar och ploppar upp överallt. STOR DISS!!! Det går ju knappt att läsa utan att få huvudvärk!




20 saker du kanske inte visste om mig..

1. Jag har fobi för alla insekter

2.
Jag ogillar de flesta hundar, tycker dom luktar illa.. (kattmänniska)

3.
Min bästa vän är min pojkvän

4.
Jag älskar mysiga hemmakvällar med film, godis och popcorn

5.
Jag har inte vägt mig på typ ett år

6.
Jag ogillar att hoppa för höga hinder

7.
Jag äter inga skaldjur

8.
Jag måste alltid kissa innan jag lägger mig, även om jag inte känner mig kissnödig.

9.
Jag har egentligen mörkblondt hår (och blå ögon)

10.
Jag älskar att tävla dressyr och drömmer om en riktig dressyrhäst!

11.
Jag är jävligt rädd för magsjukan, om någon i min närhet har det så blir jag inbillningsjuk.

12.
Jag har vart i Danmark, Tyskland, Österrike, Spanien, Frankrike, Italien, Kroatien och Slovenien

13.
Jag är helt svensk

14.
Jag träffar nästan aldrig min pappa, och vi har sällan kontakt

15.
Jag pluggar till förskollärare

16.
Jag tog körkort en vecka efter min 18års dag

17.
Jag gråter väldigt lätt

18.
Jag är lättirriterad och hamnar lätt i bråk

19.
Jag älskar min mamma och bror väldigt mycket

20.
Min katt är en av de bästa jag känner :D

Blickar tillbaka..

Kollar på bilder från balen och studenten.. vilka roliga och härliga tider det va då! Nu känns allt mest stressigt tycker jag. Bjuder på några bilder från min gymnasietid. bilderna är tagna mellan 2007 och 2010.

Ni får jättegärna kommentera, då blir jag superglad!


balen 2010, jag och Mathilda (min kusin) <3



Studenten, jag tappar mössan mitt i "pussen"!


chillade och spelade kort i gallerian..


alla teaterföreställningar! <3 jag och lisa.


tog massa flummkort.. haha xD


Färgade slingor i håret :) snyggt!


tävlade mina sista ponnytävlingar! <3




red in Aminette. haha så liten och tunn hon var i musklerna!


träffade vb :) <3



Kommer kanske lägga in mer bilder någon annan dag! :D


Hiss och diss.

Denna gången börjar jag med att dissa.. och grejen jag vill dissa är alla dessa NH-människor på bdb som tycker sig veta allting. Jag har inget emot NH, tycker det är bra att finna sin häst osv. MEN, när folk som är typ 12 år påstår sig  veta det bästa för andras hästar så blir det fan FÖR mkt. Man känner faktiskt sin häst bäst själv, och man behöver faktiskt inte lägga sig i vad folk har för bett, sadel eller nosgrimma så länge hästen inte verkar störas av det.
Dessutom kan det faktiskt vara farligt att lära sin häst att stegra på kommando osv, framförallt när man mutar med godis.. Punkt!




Sen vill jag HISSA hastnet.se. Den bästa hästsidan som finns tycker jag, har köpt de flesta av mina hästar där. Dessutom så har de ju annonser för utrustning med, bara att klicka sig dit om man vill köpa sig något begangnat :) eller nytt med dessutom.

www.hastnet.se














Trött.

Är supertrött idag. Vet inte om jag ska åka till Eksjö eller inte? Visst vore det kul men samtidigt inte om man förstör för alla andra genom att vara trött.. Ska åka till affären och handla lite mat nu. Idag blir det kyckling med klyftpotatis :)

Tror det lutar åt att hästarna får vila idag.. är så jukt trött, och det är aldrig fel att låta dem vila ibland heller :)



PUSS

Hos vb.

Bloggar från vb nu. Vi har precis vart och ätit mat på chilithai. Tog mongolisk buffé, så sjukt gott! Man tar maten rå i buffén och sen får man kolla på när kocken steker det åt en. Det finns bland annat kyckling, fläskfilé, oxkött, vitkål, och nudlar såklart. Se finns det även krabba, räkor osv men det äter inte jag, usch... Fick även supergoda vårrullar till för rätt och glass till efterätt :)

Det var jättegott iaf, men vb fick ont i magen sen så vi stannade inte så länge :/ ska nog se på film nu. Paranormal activity 2.

Någon som sett den? Bra/Dålig?

Kram på er <3


Fredagsmys

Vb och jag ska ha fredagsmys ikväll, ska beställa thaimat och kanske glo på någon film också. mysfaktor och det gillas! Är riktigt sugen på thaimat med så detta blir nog en superkväll! Imorn blir det kanske till att åka och kolla på Daniel Adams Ray, han spelar ju på Eksjö-stadshotell imorn. Har typ bara hört "gubben i lådan" med honom, men den är ju faktiskt riktigt bra :) Får se vad som händer annars, det lär jag ju märka ;)

Gick nyss ut en runda med Zeo. Hon är så rolig att gå med xD ska lukta och kolla på allting som är på marken. Hon är som en hund! Sen när hon hittar en doft i marken så fnyser hon och låter som en gris, gulleplutten :* tog bara en promenad med henne för vi tränade ju igår :)

se yaa.

Bjuder på ovisade bilder på självaste mig! :)










Träningen

Tjo! Blev inga bilder igåf från träningen för vi glömde kameran :/ men kan berätta lite vad vi gjorde iaf :)
För det första så sa Lasse (min tränare) att Zeo hade blivit mycket finare nu över vintern och lagt på sig bra muskler :) samt att hon såg ut att trivas med sig själv och med mig! Sånt är alltid kul att höra!

Vi tränade på ganska mycket lydnad, och eftersom att Zeo inte har hoppat på hela vintern så var hon full av energi. Hon var alltså ganska het och stark på hinderna. Så i början var det lite svårt att få tillbaka henna när jag ville, så då vart det inte så bra. Men i slutet lyssnade hon mer på mina förhållningar, och jag skärpte mig också - så det gick faktiskt bra :) och gud så hon hoppar!



Här har jag målat upp övningen. Vi började med att hoppa linjen i mitten (nedlagt som galoppbommar). Sen fortsatte vi med ettan och tvåan, och lade sedan på hela banan mot slutet. Mycket att hålla reda på, jobbigt när man har en snabb polle ;) haha, men jag kan behöva tänka lite!

Bilder på Zeo i hagen :)

Sötnos va?






Gunther

HAHA visst var vi lika ;)


Man måste bjuda på sig själv ibland ;)

Är med Frida ikväll, vi har tagit en massa knäppa bilder xD fick ett ryck och sminkade oss till Günther-liknande killar xD Men man måste bjuda på sig själv ibland :D Haha titta och njut ;)








Zeo i stallgången.

Red faktiskt litegrann idag på banan, underlaget var mkt bättre där nu så jag skrittade och travade lite. Hon var ganska stel och stark från början men lossnade riktigt fint mot slutet :) så jag är nöjd med det sista av passet. Imorn är det som sagt träning, ska be vb att fota om han vill^^ isf kommer bilderna upp här sen om någon vill kolla? haha.

Zeo i stallgången idag.



sova.. haha söt :)








GE MIG SOMMAAAAR NU :( !!

Dagens vill ha..



Skulle verkligen behöva nya stövlar nu. Mina är för korta, och fula med dessutom. Däremot så har jag verkligen inte råd just nu. Tycker att Sarm Hippique har skit snygga stövlar, men summan för dem är ganska hög. ca 3000kr tror jag? rätta mig om jag har fel..

Skulle även behöva en ny hjälm. Vill antingen ha en JW hjälm, eller en Jacson wen. Dem liknar ju varandra ganska mycket och båda är sjukt snygga..





Vilken tycker ni jag ska välja? vilken är snyggast?

PUSS

Hiss och diss

Jag vill börja med att dissa dressyrsadlar som antingen saknar stöd helt, eller helt enkelt har överdrivet mycket stöd. Tycker att stödet ska formas efter knät och hänga ihop med vulstern, inte vara var för sig. Och varför ha en dressyrsadel som inte har några stöd alls? Då kan man ju lika gärna rida barbacka..

Dressyrsadel med FÖR stora stöd..


Dressyrsadel UTAN stöd alls.. lägg märke till hur platt det måste kännas för ditt knä?








Såhär är min personliga åsikt hur stödet bör se ut..
sadeln ser superskön ut :) Så HISS till sånna här stöd på sadlar!





(bilder från google).





Frågor.


Vad är det högsta du har hoppat med ponny? 115
Vad är det högsta du har hoppat med häst? 120
Vilken färg tycker du mest om? Svarta hästar med vit bläs, 4 strumpor vore drömmen :)
Hur många hästar har du haft? 12 stycken typ
Hur många ridskolor har du ridit på? 2st
Rider du för någon privattränare? Ja
Hur länge har du ridit? Fick min första häst när jag va 5år.
Vad fick dig att börja rida? Mamma.
Har du tävlat? Ja.
Isf, hur höga klasser? LA dressyr, 1,10cm hoppning.

Vilken gren gillar du mest? Dressyr är roligast att tävla :) men tävlar dock mest i hoppning..
Vilket ridläger är bäst? Har vart på bränntomt och sjöstjärnan.. gillade båda men bränntomt var nog lite bättre med träning och sånt :)
Vilken häst minns du mest som var ifrån det ridlägret? Jessi såklart :)
Har du egen häst? Ja, 6 st.
Isf, vad har du för sadlar? En prestige versailles, en jacson santa cruz, en Albion k2 legend, en shettis sadel, en princevill kensington, en Stübben tristan, två westernsadlar, en syntetsadel.
Vad har du för träns? Många..
Hur många täcken har du? Jävligt många^^
Hur många benskydd har du? Samma svar här, många :P anväder mest mina från PRO.
Hur många vojlokar/schabrak har du? Shit, typ 40 stycken kanske.
Hur många grimmor har du? inte räknat men 20 stycken?
Hur många grimskaft har du? 10-20 nånting.
Hur högt har du hoppat med din häst/ponny? Med Zeo, 120cm. Med Zorn 115 :)

Taggar inför torsdag.

Tjo! Allt bra med er som läser? Själv är jag trött och förkyld, men annars rullar livet på :)
Idag har jag latat mig med pojkvännen, vi sov till halv tolv och sen åkte han hem runt två. Då fixade jag stallet och gjorde iordning allt till eftermiddagen. När mamma kom hem så lagade hon helstekt fläskfilé med ris och sås, supergott.

Passade på att borsta Zeo ordentligt idag :) kiropraktorn var igår så hon skulle ändå vila/skrittas i en dag nu. Men eftersom att det är svinhalt ute så borstade jag istället. Vill inte riskera några skador nu, för på tordag drar ju Lasse-träningen igång igen! Längtar att komma igång med träningen igen, har inte hoppat på hela vintern. Dock kommer nog Zeo att vara galen, haha. Hon älskar ju att hoppa, gärna i 120km/h ;).

Igår var frida här och vi färgade hennes hår :) Bilden är dock inte tagen igår.





Puss från tin.


RSS 2.0