Stockholm

Är i Stockholm och chillar. Har shoppat och gjort massa fynd hela dagen, kan fota och lägga upp när jag kommer hem ifall ni vill? Bland annat så köpte jag ett eskadron schabrak! :D

Nu ska vi snart på bio, Super 8. Killarna får välja ;) haha. Vet inte alls vad den kommer att handla om ens?



gammal bild, tog nån i arkivet

Ojdå..

Såg nu att jag hade fått 11 kommentarer av mina 10 begärda ;) lovade ju att lägga upp en video när jag sjunger då, så kika in då och då så kanske det ligger uppe något snart :D


Söt pojkvän?!

Min pojkvän hade köpt en gullig påse till mig när han var i Göteborg. Älskar sånna överaskningar, och det vet han om :D Och godis är ju aldrig fel ;)

Brukar era pojkvänner skämma bort er? haha!

En söt påse :)


En söt godisgrej^^


aw!






Love you!

Tävlingsdax.

Imorn är det dags för tävling i Ljungby som sagt, bara en klass för de tar sån tid när det både är ponny och häst på samma dag. Sen på kvällen så kommer Elin och Linn hit och sover över, mys!

På torsdag så åker jag, vb och christian upp till min pappa i Stockholm och stannar där tills söndag. Ska bli skitkul att komma iväg lite, ruttnar fan om dagarna här..

Alf Holmkvist fotade mig här om dagen, här kommer några bilder..
















Hmm..

Hade skrivit ihop ett helt inlägg om gårdagens ridpass -.- och sen försvann all text? gaah, blir galen. Jag orkar inte göra om det nu, så kanske skriver imorn. Bjuder på lite bilder som Linn fotade på mig sist!



















Jobb!

Jag hittade inlägget som jag trodde att jag klantat bort, här var de visst! :D

Jobbade idag mellan 10-17, så därför har jag inte haft någon tid till att blogga idag förens nu.


Zeo hoppade jag igår iaf. Hade riktigt otur med vädret dock, så fort vi kom ut och skulle skritta fram så kom ösregnet. Därför blev underlaget ganska snabbt för löst så själva ridpasset gick väl sådär. Kände inte riktigt att jag fick henne där jag vill ha henne igår, hon var inte lyhörd på halvhalterna som hon faktiskt vart den senaste tiden annars. Men får vara nöjd ändå tycker jag, allt kan inte gå bra jämt. får skylla det på vädret helt enkelt ;) Imorn blir det lite bommar tänkte jag, och andra lydnasövningar som pollen min behöver :)

Blir nog markarbete med Aminette imorn också! :) först jobb som gäller dock; 10-17.



Utmaning till er som läser!

Om jag får över tio kommentarer på detta inlägg, så slänger jag upp ett videoklipp när jag sjunger! Men, då ska minst tio kommentarer falla på plats ;)

gammal bild, lila linser, brunsvart hår, ljus slinga i luggen.. saknar som fan!


Porträtt bilder, Zeo

Juste! Fotade dessa bilder för ett bra tag sedan nu, i april faktiskt! Har glömt att lägga ut dem, men nu kommer dem! Visst är hon fin, min polle?










Tävlingar planerade!

Igår anmälde jag mig till två tävlingar med Zeo. Har inte tävlat sen forserum pga att mamma inte har kunnat köra mig, (vill inte köra henne själv). Så nu är det verkligen dags igen!

Ljungby 27 juli - 100cm (startar bara en klass för det är ponny den dagen också, så det lär ta sin tid ;))
Eksjö 6 Augusti - 110cm (110 var lägsta, känns för tidigt att starta 120, vill bli mer säker i 110 på henne först!)

Önska oss lycka till? ska bli riktigt kul att äntligen komma ut igen :D

Sikta...


Ladda...


Skjut!

Calle

Calle är som sagt såld till en tjej nere i Ljungby. Inte dem som lånade honom, men dem känner varandra :) Även om han har vart borta från mig ett bra tag redan så känns det svårt att sälja honom efter åtta år tillsammans. Dock vet jag att dem kommer att ta hand om honom och det gör saken lättare! <3

Här kommer en film när Emelie provrider honom. Superfina redan nu :)

Kan göra ett längre inlägg om Calles tid här hos mig om ni vill läsa om det? :)




Haha.

Bara min häst som är såhär otålig i stallgången? Haha ne, hon är inte alltid så. Men när hon inte har lust att stå där, så skrapar hon såhär ;)


Vaccination.

Idag ska Aminette och Wickan (mammas frieser) vaccineras mot influensan. Så nu blir det vila i ett par dagar/ingen ansträngning.

Men alla säger så olika om detta. Vad litar ni på och förhåller er till? Hur länge ska egentligen en häst vila efter vaccination? Själv brukar jag låta hästen vila helt dem tre första dagarna efter sprutan. Och sen kanske skritta ut resten av dagarna tills veckan har gått. Vissa säger ju att det där med vila efter vaccination bara är en gammal myt. Och vissa säger att man ska ta det lugnt i 2-3 dagar, vissa 5 dagar, och vissa en hel vecka.

Så, vad tror ni?


Fullspäckade dagar!

I måndags så träffade jag min underbara vänn Linn som jag inte träffat på ett bra tag nu! Vi tog lite kort som vi brukar, kan slänga upp några här sen :) Sen hade jag stallet också så dagen drog ut sig på tiden om man säger så.

I tisdags
så åkte jag och maja ner till Ljungby. Mina ponnyer ni vet? Calle och Zorn? Dem är ju utlånade dit. Nu ska dem säljas så fick åka dit för det va två som skulle provrida. Och nu så är Calle i stort sett såld :) bara besiktning osv kvar. kommer dock sakna honom! men så är det med ponnys, och han förtjänar att bli tävlad av en ponnyryttare!

I onsdags (igår) så åkte jag till Ljungby igen! haha. Maja skulle tävla där, och eftersom att dem som ska köpa Calle bor där i närheten så fick jag även handpenning av dem för Calle. Både Zorn och Calle var också med och tävlade.

Kommer bilder från tävlingen i Ljungby senare också! :)



jag och zeo i forserum.

Underbara häst <3

Har verkligen hittat knapparna på min polle, äntligen! Visst, alla har vi dåliga dagar men för det mesta så går ridningen sjukt bra nu :) Idag stod hoppning på schemat, tränade mest på att rida henne genom svängarna då hon gärna blir på tårna om man inte rider med benen ordentligt. Det gick bra som sagt, och jag kan inte bli nöjdare med henne idag :)

Stack och badade sen, första gången för iår xD är en riktig badkruka, men värmen fick mig att hoppa i! superhärligt var det :)

bild från lasseträningen i våras! måste ta nya kort :D haha

Funderar

Just nu funderar jag på att anmäla mig till tävlingarna i lammhult den 21 juli, med Aminette. Har bara startat henne på klubbtävling innan, så hon har ju inte så mycket tävlingsvana. Men Lammhult är en väldigt stilla och lugn samt liten tävlingsplats så tror det skulle passa som första lokala.

Men funderar på ifall hon är klar för det. Visst, hon hoppar 90-1m hemma men det är ju alltid skillnad på tävling. Och ibland när hon lägger sto-sidan till, då är hon nästan omöjlig xD. Damen vill nämligen bestämma farten själv, och tror att hon kan taxera in fast hon inte kan det än :) haha! Får helt enkelt se ifall jag anmäler mig :)

Någon mer som ska dit?





Jag och aminette :)

Hiss

Till mina nya stövlar, som är supersköna! Kan verkligen rekommendera dem till er som letar kvalité stövlar till ett skapligt pris! :D Mountain horse richmond high rider.



Kingsland piké, äger själv en sån och dem är riktigt svala och sköna! Och såklart supersnygg ;)


Flugspray, ultrashield. Använder detta på alla mina hästar, och flugorna håller sig faktiskt undan. Dock krävs det att man spayar varje dag, och inte varannan vecka som det står på flaskan. men men!




Bloggtorka.

Håller på att fundera ut vad jag ska blogga om, det är ju svårt att veta vad ni tycker är läsvärt och inte :) Om ni har lust får ni gärna slänga hit ett par tips!

Det har vart en fullspäckad vecka för min del, har jobbat på dagis måndag-torsdag och igår blev det utgång. Dock vart de skit tråkigt så gick hem skapligt tidigt ändå. Idag har jag hjälpt maja med sin unghäst Olle när hon hoppade, det gick superbra för dem!

På tisdag ska det komma några för att kolla på Calle och Zorn, så då blir det att åka ner till Ljungby (dem är utlånade dit, och ska nu säljas) :) Hoppas på att det går bra! Äger ju 6 stycken hästar nu, så vore bra att få dem sålda. Även om det är tråkigt att sälja sina ponnyer :(

Nellie och Zorn


Calle och Felicia

Svar på läsarfråga

ser GRYMT sköna ut! Vart hittade du dom och vad kostade dom?

Jag köpte stövlarna i måndags. Vem kan låta bli när det är rea? Fick endast betala 2200:- , och dem kostar egentligen ca 2800. Jag köpte dem på Charlies, tror att dem har kvar rean på dem ännu faktiskt.



och sorry för min dåliga uppdatering, men det har ju vart så fint väder! har inte ens startat datorn under dessa dagar :) kommer nog fler inlägg här under dagen dock! :)

RSS 2.0