Recept
Tips till er som gillar kantareller (vilket jag älskar!).
Rensa (helst färska!) kantarellerna och skölj bort smuts.
Dela dem vid behov.
Smält margarin i en stekpanna och lägg därefter i kantarellerna.
Låt kantarellernas vatten koka bort, och tillsätt sedan salt.
Lägg i mer smör när vattnet är borta.
När kantarellerna börjar bli klara så ser de ut som på min bild under.
Det är gott till det mesta, särskilt på rostad macka eller till pastan.
Man kan även fortsätta med kantarellerna vid det här stadiet, genom att göra en stuvning/soppa.
Tillsätt matlagningsgrädde från kelda, och vit redning när det kokar. Dock inte för mycket!
Låt det koka ihop i ca 2 minuter och sedan är det klart!
Klart!
Soppan/stuvningen funkar även utmärkt till pasta, potatis och ris.
Receptet, och bilderna är tagna utav mig!
/tin
Rensa (helst färska!) kantarellerna och skölj bort smuts.
Dela dem vid behov.
Smält margarin i en stekpanna och lägg därefter i kantarellerna.
Låt kantarellernas vatten koka bort, och tillsätt sedan salt.
Lägg i mer smör när vattnet är borta.
När kantarellerna börjar bli klara så ser de ut som på min bild under.
Det är gott till det mesta, särskilt på rostad macka eller till pastan.
Man kan även fortsätta med kantarellerna vid det här stadiet, genom att göra en stuvning/soppa.
Tillsätt matlagningsgrädde från kelda, och vit redning när det kokar. Dock inte för mycket!
Låt det koka ihop i ca 2 minuter och sedan är det klart!
Klart!
Soppan/stuvningen funkar även utmärkt till pasta, potatis och ris.
Receptet, och bilderna är tagna utav mig!
/tin
Kommentarer
Postat av: evelina
åh vad gott :)
Trackback