Stockholm :)

Ska snart åka iväg till skolan. Slutar egentligen 4, men ska sticka iväg vid tolv tiden för vi ska ju till Stockholm idag :D Blue man group senare ikväll som sagt :)

Har hemma 5 stycken test glasögon nu. Tänkte knäppa lite kort på alla så kan ju ni som läser rösta på vilka ni tycker att jag ska köpa? :)

Tränade igår för Lasse. Gick väl helt okej. Men det blir mer och mer ordning på Zeo iaf och Lasse tyckte det var stor skillnad på både hennes muskler och utveckling sen sist :), och det är ju bra!

Nu ska jag äta lite frukost. Puss

/tin.


Gokväll

Hej på er, jag har precis stekt mig lite kantareller (JA jag gör det ofta) haha :D. Kollade litegrann på idol samtidigt.
Än har jag inte någon direkt favorit, men det får man ju senare i programmet iofs.
Imorgon går jag i skolan mellan 10-12, skönt! Det behövs verkligen. Sen på torsdag så är jag ju ledig med, som vanligt :) På torsdag kväll blir det träning för Lasse med Zeo, men på förmiddagen ska jag träffa linn en sväng :) Har ju tid på synsam 11.30 så vi ska mötas i stan.

Slänger upp lite gamla och as fräna bilder på mig och Linn, puss !


jag&linn







Hej

Sitter i skolan (igen) haha. Har precis förberett lite anteckningar till seminariet som är strax. Är trött och vill hem, hatar att ha lång rast.

Igår så var ju sista avsnittet av dexter för den här säsongen.. Det slutade hemskt :( Nu undrar man verkligen hur allt kommer bli till nästa säsong, ni som kollar vet vad jag menar! Längtar tills det kommer igen.

Ikväll blir det lite hoppning hemma på ridbanan, om inte regnet förstör som vanligt. Paddocken har ju vart dyngsur de senaste dagarna pga allt regn. Har fått rida ut i skogen vilket har blivit jävligt enformigt nu!

/tin

I skolan

Sitter i skolan igen. Började vid åtta, så fick gå upp klockan 6 idag. Usch. Hatar att gå upp tidigt :( Är astrött, funderar på att gå och sova någonstans, frågan är vart? hahah!
Vi var iaf nyss på föreläsning som handlade om läs- och skriv svårigheter. En helt okej föreläsning faktiskt! Annars brukar alltid måndagarna suga. Nästa föreläsning är vid ett, så har rast i tre timmar nu. Frågan är vad man ska hitta på? Hade vart så mycket skönare att ha lektionerna i följd istället så man får sluta tidigare..

Ikväll ska jag nog sova hos Vb. Vi ska kolla på säsongsavslutningen av dexter såklart :) Den enda serien jag följer! Förutom idol då.

Nu ska jag plugga eller något, hörs.
/tin.






Bäckdalens Zorn

Tänkte skriva ett inlägg om ponnyn Zorn "Zonnen", som vi nu ägt i nästan åtta år <3 Han är nu dock utlånad på foder till en duktig familj där han verkar trivas.

Vi köpte Zorn vintern 2002, ifrån lövånge i norrland. Han åkte lastbil ner till oss, och mamma trodde inte sina ögon när hon fick se honom gå ur släpet. Vi hade inte varit och kollat på honom för det var så långt. Hästen som gick ner för rampen var smutsig som en gris, full av mask, och ohanterad.

Bild från de första dagarna med Zorn. Han såg inte alls ut som i annonsen. Men hade ändå trots allt sin charm bortsett från hur smutsig och vanskött han var..


Zorn fick gå med Pysen den första tiden, vår shetlandsponny. De blev bästa vänner. De gjorde allt tillsammans! Rymde ihop, gick inte ett steg utan varandra. Om Zorn inte såg Pysen inom räckhåll så blev han förtvivlad, han var som hans mamma.

Tiden och åren gick och vi flyttade till Landsbro igen. Vi köpte Calypso "Calle", som också var hingst och lika gammal som Zorn. Vi släppte ihop dom, och de blev bra vänner på en gång. Zorn var väldigt nyfiken som liten, och lyckades bli biten av en huggorm så hela mulen svullnade, plus att han åt idegran som en häst ska dö av om de får i sig 200 barr! Han åt en hel kvist den stackaren, och vi trodde att vi skulle förlora honom.. Men han kämpade och klarade även det.

När Zorn blev 3 år så började vi inridningen. Vi hade redan vant honom vid träns och sadel tidigare. Jag satt ofta på honom i boxen och det gick alltid bra från första stund. Jag minns första gången jag skulle sitta upp ute! Mamma och jag hade gått på promenad med Zorn och Calle, och jag tjatade på mamma att jag ville sitta upp på Zorn utomhus. Han var ju så snäll i boxen ;) Mamma gav med sig och när jag väl satte mig upp så fick han ett ryck och drog iväg, haha. Mamma höll i som tur var och jag kastade mig av, där ser man hur hästar kan reagera på ställen de inte känner sig trygga i.

Efter händelsen ute så var det som att allt gick galant! Vi tog det väldigt lugnt såklart, och mamma började smått longera mig på Zorn. Han var väldigt snäll och brydde sig inte längre om man satt på honom.

Jag och Zorn vid inridningen. Hans man var väldigt mörk då om man jämför med nu.





Tiden gick och vi började ta med honom till ridhuset i Sävsjö. Till en början var han väldigt spänd där och tittig på vartenda hinder. Tänk vad han har utvecklats genom åren! Jag började tävla små clear rounder bara för skojs skull på 50-60 cm. I början hade vi nästan alltid några stopp, han var ju så ung och urutinerad. Men med tiden gick det bara bättre och bättre :D

bild från hemma hos oss, tiden när vi började ge oss ut på lite små tävlingar :)



bild från clear round


Tiden gick ytterligare, och vi gav oss nu ut på lokala tävlingar :) jag hade dock hunnit bli 17 år och hade inte mycket tid kvar på ponnytävlingar. Vissa gånger gick han som en klocka, medan andra gånger blev det fel. Men så är det ju med unghästar, och eftersom att han redan hade utvecklats från att vara tittig på en vanlig bom till att hoppa murar så var jag nöjd iallafall.


ett par bilder ifrån olika tävlingar.

Jag fyllde 19 detta året och i vintras bestämde vi oss för att sätta ut Zorn på annons, trots att vi är väääldigt fästa vid honom. Jag ville ju gå upp på storhäst och ha kvar Calle, så det var det enda alternativet som fanns. Vi satte ut honom och fick många samtal och mail. Det kom folk ifrån Örebro, Tidaholm, och till och med Norge! Tjejen ifrån Norge fastnade direkt för Zorn och ville gärna köpa honom. Vi kom överens, och det enda som hon skulle göra för att vi skulle hålla honom till henne var att sätta in en handpenning till oss. Hon skulle nämligen åka utomlands och då ville vi vara säkra på att hon var seriös. Men inga pengar kom! Vi gav henne chans efter chans och hon lovade "jag sätter in pengarna imorgon".. Men inga pengar.. Så tillslut skrev vi till henne att vi inte kunde hålla honom till henne längre.
Vi var trötta på att annonsera ut honom så väntade med det ett tag. Frida, en tjej i stallet fick tävla honom i Sävsjö en gång. Precis när hon suttit upp på Zorn så vägrade han att gå framåt. Frida knackade till honom och plötsligt stod han på bakbenen! Frida ramlade av bakåt men skadade sig inte som tur var. Hon var bara chockad. De ledde iväg honom och skulle sätta upp henne igen. Och han gjorde samma sak igen! Denna gången ännu värre. Frida kom till mig som satt på Zeo och sa att jag skulle hoppa upp. Jag hoppade av Zeo och tog in Zorn till ridhuset. Hoppade upp och lät han bara stå. Efter ett tag tryckte jag lite lätt med skänklen och han var som vanligt! Red några varv och han var lugn. Frida stackarn hoppade upp igen. Hon beslutade sig för att slutföra tävlingen, som gick jättebra felfritt.

Strax innan han reste sig..


inne på banan.


Vi hittade en annan köpare till Zorn. En duktig tjej som bodde i närheten av oss. Dom bestämde sig och vi hade allt klart. Kvällen innan ringde tjejens mamma och var något upprörd. Hon hade hört hur Zorn hade betett sig på tävlingen, vilket VI självklart hade berättat. Men rykten sprids och grejer tillkommer som inte alls stämmer. Hon som spred ryktet hade sagt "Han är ju helt otävlingsbar". Vi blev ställda och visste inte hur vi skulle göra. Vi körde iaf dit honom och allt gick bra till en början. Tills dagen han reste sig även där. De nya ägarna kände sig inte trygga med zorn, så de beslutade sig att lämna tillbaka honom. Återigen stod den lilla busen i stallet.

På grund av att han verkade resa sig på nya ställen så bestämde vi oss för att låna ut honom istället, för eventuellt senare köp ifall allt skulle funka. Det ringde väldigt många. Det var slutligen 3 stycken som ville ha honom, och vi valde dom som har honom nu. Han har varit ute på två tävlingar med bra resultat! Däremot så rör han sig inte okej bak enligt deras vetrinär+tränare. Zorn har dock aldrig haft något "super steg", och vi har alltid sett att han rört sig med raka bakben. Dock vet man ju inte om detta är något annat/nytt? Vi skulle därför ha fått tillbaka Zorn idag Måndag. Men pga att fodervärdarna också blivit väldigt fästa vid Zorn så ger dom honom en chans till, det tycker jag var bra gjort :) Sen får vi se hur allt blir, tar en dag i taget!

Zorn är en speciell häst och med en supermysig personlighet! Älskar honom verkligen och han är en toppen ponny på alla sätt och vis<3 Här kommer lite fler bilder, gamla som nya, enjoy!






JAG OCH ZORN VANN HOPPTÄVLING :D 2009


Prisutdelning :D blågul rosett :)






avslutar med en gammal mysbild i snön! Pusshej!






Hej!

Förlåt återigen för säääämst uppdate ! Men har haft fullt upp i helgen och varit väldigt trött.

I fredags var jag iallafall själv hemma med mamma och henke. Det kan faktiskt vara skönt att bara vara hemma ibland, speciellt i trevligt sällskap! Vi kollade på idol och åt pizza.

I lördags, igår alltså, så kom Vb på förmiddagen. Vi lagade mat tillsammans, pommes med grillad kyckling. Inte direkt avancerat men det var helt okej gott iaf. Skulle ju iväg med och då vill man ju göra något snabbt och enkelt. Senare åkte jag, Mathilda och Vb iväg till Eksjö där Daniel hade fest. Jag körde dock och var nykter, men det var kanske lika bra det för jag kände mig väldigt trött. Festen var rolig till största del, haha kanske lite fööör rolig ibland ;) ! Vi åkte hemåt runt halv tolv, stannade på donken på hemvägen. Mums ! Alltid lika gott att äta sent :)

Idag vaknade jag och Vb runt halv tio, steg upp ca halv elva och då låg mamma fortfarande och sov i soffan (som vanligt) haha. Hennes kommentar när hon vaknade: Vad gör ni, vad gör ni uppe såhär tidigt?! Haha :D dagens.. Sen åkte Vb hem till sig. Mamma, Stina, Karin och jag åkte iväg och letade kantareller. Vi hittade ganska mycket, men inte lika mycket som vi brukar.

Senare idag åkte jag upp och röstade. Jag röstade blått. Tycker att dom är värda en chans till, och dessutom tror jag inte att det röda blocket kommer leva upp till vad de lovat. Valet är ju i full gång nu, vi får se vilka som vinner!

/Tin.





slänger upp två oredigerade gamla bilder. Puss

I skolan..

Sitter i skolan och har rast. Vi hade lektion från 8-10, och nästa håller på emellan 13-16. Segt! Ska snart åka till mac donalds tänkte jag, har vart sugen på det länge :D Beställer nästan alltid en cheeseburgare med bara ost, och en tomat på. Tycker inte om varken saltgurka, senap eller lök! Och så blir det nästan alltid en pommes och en glass med ;)

Idag ska jag bara vila när jag kommer hem. Självklart blir det stallet med men jag känner att jag behöver koppla av lite. Men är ju ledig imorgon som tur är, annars hade jag vart hemma iaf tror jag..



Bild från 2009. måste ta lite nya kort! haha.

/tin.

Åsikter..

Jag tycker att folk ibland går till överdrift med sina åsikter. Självklart har alla rätt att tycka vad man vill, och även säga det! Men ta reda på fakta innan ni går runt och sprider något som inte är sant. Man behöver inte alltid undra över något, eller lägga sig i andras liv. Jag blir bara trött på skitsnack..

arg.




svartvitt.


Trött

Usch, började skolan vid 8 idag, och gör det imorgon också.. Får gå upp vid halv 6! Inte alls kul. Plus att jag går till fyra imorgon med. Man börjar nästan undra om man kommer orka med sånna här långa, tidiga och jobbiga dagar. Det lär ju inte bli lättare sen när det blir vinter, och det blir mörkt så fort.

På tal om något annat, så kollade jag nyss på idol :) verkar som att det kommer bli ett roligt gäng att följa detta året. Speciellt nu när lilla Vetlanda har två killar vidare till Stockholm.

Annars har det inte hänt mycket. Är skit trött nu så tänkte lägga mig hyffsat tidigt ikväll.

/tin.



gammal bild från när jag va blond, haha! bruna linser med..
ska beställa nya linser nästa torsdag, min tid blev flyttad.

Bokat och klart :D

Nu har jag, Christian, Henke och Mathilda precis bokat biljetter till Blueman Group den 24 september i Stockholm på Göta lejon :) Kommer bli grymt. Vi ska bo hos pappa, skönt att ha han som bor i huvudstaden :D
Har hört att Blueman group ska vara riktigt bra av vissa, medan andra har sagt att det inte alls är något att ha. Men det lär jag ju märka :) kommer blir roligt iaf.

Puss/tin.




Goddag..

Hej på er. Tänkte skriva av mig lite om vad som hänt osv :) Inget speciellt direkt men iaf.
I Fredags så tränade jag för min nya dressyrtränare, Bengt. Det gick faktiskt väldigt bra. Zeo gick mycket bättre än vad hon brukar göra och jag fick ett par tips på vad jag skulle träna på och så. Sen på kvällen så kom Victor och hade hyrt film. Kommer inte ihåg vad filmen hette, men det var en helt okej skräckis.
Sen igår så åkte Victor hem på morgonen, och jag red ut en sväng på Zeo i skogen. Hon var pigg och snäll som hon brukar :) Skönt att ha en häst man kan rida ut själv på. Senare red jag återigen med Frida, på Aminette. Hon har ju vilat en vecka nu efter vaccinationen, så hon kändes inte riktigt som hon brukar.

Sen åkte jag in till stan, för att gå på Albins 20års fest. En helt okej kväll, dock så fick jag bara i mig en och en halv  cider, för sen fick jag skit ont i magen :/ hann nämligen inte äta innan jag åkte till stan, och att dricka cider på tom mage kanske inte är så smart. Men annars var kvällen rolig, jag och Victor tog en taxi till donken senare så då fick jag lite mat iaf ;) Sen gick vi upp till Victor och sov.

Vaknade ganska tidigt idag, kunde först inte somna om. Men efter ett tag gick det och då vaknade vi inte fören halv tolv haha. Åkte hem då iaf och nu har jag precis stekt kantareller och ätit. Gott <3

Nu blir det snart stallet. /tin



gammal bild på mig från 2008.

Dålig uppdatering

Ja, ni såg ju rubriken. Har uppdaterat dåligt nu men har haft fullt upp! Jag har vart i skolan, stallet, och bara känt mig allmänt stressad. Men bättre sent än aldrig, ellerhur?

Idag har jag iallafall vart på stan. Är ju ledig på torsdagar ifrån skolan. Skönt. Vi ska egentligen ha dagen till att plugga inför fredagens seminarie, men det har jag inte haft tid med idag. För det första så hade inte boken kommit som jag beställde förra veckan (den låg visst i brevlådan men iaf, men mamma tar alltid in posten på eftermiddagen..) och för det andra så har jag ju fikat med Linn och Hampus idag :) Eller fikat och fikat, det fick bli lunch på chilithai, gott.

Köpte även en ny BH på stan, och bokade ny tid på synsam. Ska skaffa linser och nya glasögon. Vet inte riktigt hurdana än, bestämmer mig nog på plats. Men är sugen på stora bågar :)


Linn och hampus på chilithai

Kvällen.

Senare framåt kvällen fixade jag stallet, sen var det dags att åka till Sävsjö. Många av ridklubbens medlemmar var på plats för att inviga den nybyggda fälttävlans banan! Det började med att Maja, Henny och Elin red och hoppade runt banan, även några fler från Nässjö ridklubb eller något. Efter det så gick vi tipsrunda, jag fick 5/12 rätt, haha (Y)
Sen gick vi vidare till klubben och där bjöds det på gratis hamburgare och kakor. Hamburgaren var inte alls god, så slängde nästan hela.. Men kakorna var mums ;)

Här kommer lite bilder ifrån invigningen..


Maja och Hera.


Henny och Kotten.


Elin och Bellamie.


Elin och Bellamie.


Maja och Hera.


Henny och Kotten.


Maja och Hera.


PUSS /TIN

Pizzadags

Väntar på att vb ska komma med pizza -vesuvio med sås, mums. Var ganska längesen jag åt det nu faktiskt haha! Har bara blivit donken och chilithai nu det senaste. Längesen jag träffade vb också, inte setts på hela helgen då vi båda har haft fullt upp.

Idag åkte jag till skolan igen, började klockan 10, slutade 12 ;) skönt det. Imorn går jag dock mellan 10-17, inte lika kul !
Sen när jag kom hem så åt jag, la mig sedan och sov framför teven. Vaknade när mamma kom hem från jobbet. Hon kände dig sjuk (jag har smittat henne antar jag) så jag tog hästarna idag. Red ut en sväng på Zeo, med Frida och Marie.

Nu ska jag dra mig och äta pizzan ;) pusshej/tin.





jag och zeo på tävlingen.

Tävling: Söndag.

Dressyrtävling med Calle idag som sagt :) Red programmet LB:1, mitt favorit program! Det gick helt okej. Kom femma eller sexa, åkte hem när en annan slog min dåvarande fjärdeplats. Är ändå nöjd :) Startar ju honom bland stora hästar nu så konkuransen är ju lite större. Han var mjuk och fin genom hela programmet, dock lite seg och okoncentrerad ibland. Fick 179p iaf och närmare 62%.

Sen när vi kom hem så åkte mamma iväg med några av hennes kompisar och plockade kantareller. Så sen kom hon hem med en rejäl kasse som vi håller på att steka nu. Ska bli gott med mat :)








Puss /tin.

Tävlingen: Lördag.

Hej!

Blev en kväll på ekbacken igår. Mathilda, Kajsa och Malin tjatade med mig ;) Jag stannade dock inte så länge eftersom att jag tävlade ju idag så fick gå upp vid klockan 06.00. Det var inte så jättekul om man säger så, var ju ett tag sen jag var på ekbacken nu. Men det var roligt att träffa alla iaf. Dock är det ju ett ställe man inte ska vara nykter på :P

Tävlingen då, det gick hur bra som helst! Zeo skötte sig jättefint inne på banan, hon stod still och var snäll mellan klasserna. I första klassen red jag felfritt och kammade hem en liten rosett :) Sen i andra klassen så blev hon lite flack och ville springa för fort, så då fick vi ett nedslag. Men är supernöjd ändå! Första lokala tävlingen ju.

Här kommer lite bilder :)





















blev en liten bildbomd :) skriver senare eller imorn :D

Fotade lite i solen.

När man har tråkigt och är lite små krasslig är fota ganska kul :) inget ansträngande eller jobbigt. Det är ju så fint väder med idag och det är ju bara ett plus :) Kommentera bilderna! Ska gå och vila mig i soffan nu.

/tin



haha va så starkt ljus x)











Brizett i hagen :)


Goddag :)

Skit fint väder ute idag! Är ledig med :) passande. Är dock fortfarande lite sjuk, men det känna bättre nu iaf. Så det blir träning ikväll för Anielle med Zeo. Vetrinären var nyss här och vaccinerade Aminette, så nu måste hon vila i ett par dagar. Herregud vad hon är sprut rädd stackarn! Precis som jag ;D

Har seminarie imorn i skolan, så har några sidor att plugga. Orkar inte :( men måste. Kanske blir ett till inlägg senare :) Kram på er.

/tin




En gammal bild på Aminette :)

RSS 2.0