Lastträning.

Idag va det lastträning på schemat. Har ju varken kört eller lastat hästarna under hela vintern nu eftersom att dem har fått sin vila, plus att det är så halt. Men idag var det dags att träna lite :)
Började med wickan och aminette. Wickan var det inga som helst problem med, hon gick bara rakt på. Försökte få Aminette att hänga efter in men hon ville inte. Hon har även tidigare vart svår att lasta. Stod säkert i en halvtimme utan resultat först, men skam den som ger sig. Hade havrehinken som hjälpmedel, tycker inte det är ett problem att ta hjälp av saker ifall det funkar och att hästen inte blir osäker. Hon gick tillslut igenom iaf, och då gick vi på några gånger till så att hon skulle vara trygg och stadig. Är supernöjd med henne! Hon blir ju 5 i år så kräver inte så mycket av henne än. Tycker inte man ska pressa unghästar för mkt :)
Sen var det dags för Zeo. Hon är transporträdd. Varför vet jag inte, hon har nämligen vart det sen vi köpte henne i våras. Hon är ju importerad från holland så det säger ju också en del.. Grejen är inte att hon vägrar gå på, utan hon går istället på i ren panik och sen kastar sig ut. Vi har ju som tur är front-utlastning på transporten så det minskar ju skaderisken för hästen iaf. Grejen är att hon rusar ut, och står man i vägen då så hindrar hon sig inte. Jag vet ju hur hon funkar, så försökte att vara lugn och få henne att stanna innan vi gick ut framåt. Men så fort jag började gå utåt så kom hon som en raket, från noll till hundra. Därför gäller det att vara snabb ut. Att en häst är rädd för en transport är ju egentligen ganska självklart, eftersom att det är inget som är naturligt för dom. Dock finns det ju hästar som är superduktiga och stadiga och inte störs särskilt mycket utav främmande grejer, skönt det. Det gick iaf bättre mot slutet med Zeo och jag är nöjd med henne också, duktiga tjejen <3Calle och jag på bilden, saknar dig <3

Min nya sadel.

Som sagt så hade jag ju problem med att hitta en ny, passande sadel till Zeo. Men för ett tag sen så hittade vi en som ligger super! Prestige Versailles, en sån på bilden fast svart med silverknapper ist för röda. Lite ovanligt, men snygg är den! Skön också för den delen, och Zeo verkar trivas :)

Hovslagaren kommer strax, sen ska jag rida ut en sväng med Elenor igen. Dock är det jävligt kallt idag! -14 grader.

Ingen som vet någon som letar en skön hoppsadel? Säljer nämligen min gamla, 17tum jacson santa cruz, normal bom. 4000kr.


TILLSALU !

Huvudvärk..

Har huvudvärk idag, jobbigt. Men det har blivit bättre under dagen iallafall. Så jag gick ut till stallet och bestämde mig för att ta en ridtur :) Det fick bli Aminette, har aldrig ridit ut ensam på henne förut så idag blev första gången :D Det gick hur bra som helst, hon tittar inte på något! Kommer bli huuur fin som helst med tiden <3

Kanske hinner rida Zeo senare ikväll, ska iväg och kolla på hoppträning i bäckseda iaf.

Är hungrig nu.. funderar på att göra egna köttbullar, men de är jobbigt att laga mat själv :/ mamma kommer hem sent idag så har dock inget val.. tjao!jag och Aminette i somras.

Dagens ridtur.

Trotsade vädret och red ut en sväng i snön, mysigt faktiskt. Tog det dock ganska lugnt eftersom att det är halt och hårt i marken, tur att broddarna sitter på plats.

Ridpasset gick bra. Elenor följde med på min andra häst Aminette, och både Zeo och Ami var lite galna haha. Kul för dom att komma ut i skogen :)

Längtar verkligen efter vår och sommar nu, så mycket lättare tid överhuvudtaget! Både när det gäller hästarna, köra bil, festa, ja allt..

Vad hissar ni? Vinter eller sommar? Alla har vi ju olika åsikter ;)


mumsig sommarbild

my own style.

Vad tycker ni om mina bruna linser? Hiss/Diss?


RSS 2.0