Lovar!

Jag lovar er bättre uppdatering nu i veckan! Har verkligen haft fullt upp hela helgen..

Idag var jag iaf i jönköping på charlies, lånade hem en prestige, en bates och en cliff barnsby. Skriver imorgon om hur det gick att prova :)


Charlies

Imorgon ska jag till charlies i jönköping, blir nog att låna hem några sadlar därifrån! :) Hoppas på att dem har en "billig" Amerigo där (A) skönaste sadlarna som finns. och dyraste? haha. Nä men det blir nog inte Santa cruzen, visst jag tyckte super mycket om den men den hjälpte nog mig inte så mkt med stöd som jag vill ha.



En sådan vore ju liksom inte helt fel? haha..

Resultat :)

Hade en SPÄND Zeo idag, som väntat :/ Så resultatet blev inget vidare faktiskt. Får leva på dem andra fina ritterna vi gjort iår helt enkelt :D

Missade att dem hade ändrat starttiderna igår kväll med, så hann inte rida fram så länge som jag behöver och ville. Så lite synd, men tänker inte skylla på något :) Får helt enkelt ta nya tag och satsa på vårsäsongen! :D


Tävlingsdax

Tävling imorgon för min del, känner på mig att det inte kommer gå bra då hon var väldigt motsträvig idag :/ men får göra det bästa av situationen helt enkelt. Förlåt för sämst uppdatering idag men är på släktkalas nu ikväll och innan idag var jag ju i stallet.

Men men, vi hörs imorgon. Önska mig lycka till!


Nu..

Ska till stallet snart och rida igenom dressyrprogrammet jag ska tävla imorgon, ska nog provrida i sadeln idag igen med! :D har inte jättemkt att skriva om, så ni får gärna ge lite bloggtips om ni har några!


Resturang

Käkat på resturang idag, thaimat . Så gott är det verkligen! Här får ni en frestande bild på min goda vårrulle till för-rätt :D


Provat sadlarna

  • Morris och nolan sadeln låg inte bra på Zeo
  • Prestige sadeln såg ut att ligga bra, men den glappade bak när jag red.
  • Santa cruz sadeln - JAG ÄR KÄR :O
Trodde aldrig att jag skulle gilla en sadel ifrån Santa cruz, har alltid tyckt att deras sadlar är obehagliga och lite B faktiskt om jag ska vara ärlig. Men denna gillade jag super mycket! Satt bekvämt, sadeln var även i kalvskinn så man blev super stadig. Funderar faktiskt på att köpa den :D Den låg riktigt bra på Zeo med, så hoppas att hon som säljer sadeln vill ta min Albion i inbyte..

Någon av er som läser som har en sadeln ifrån Jacson/Santa cruz? Bra sadlar?



tror det är en sådan :)

Hemma

Nu är jag hemma igen efter Växjö, tog mig en powernap också när jag kom hem haha :) Tog iaf med mig tre sadlar hem. En prestige, en morris&nolan och en santa cruz. När jag provsatt så föll jag för prestigen :D

Näe, så nu ska jag strax ut och provrida i sadlarna. Får hoppas att någon av dem är bra :)



gammal bild när jag var stolt över min nya JW hjälm..

Växjö

Godmorgon på er fina läsare! Jag har precis vart och släppt ut hästarna, och nu hamnade jag här. Men strax ska jag bege mig neråt Växjö för att hämta min bror :) längesen man träffade honom nu! Ska också ta hem ett par sadlar idag ifrån Växjö tänkte jag, ska prova över helgen. Men åh måste få min albion sadel såld först innan jag kan köpa en ny :/

Kul föresten att ni är så flitiga med att kommentera, jätteroligt så fortsätt gärna så :D

Bjuder på några bilder från tävlingssäsongen.













































Så, det var ett urval av bilder från alla tävlingar denna säsongen :) helt klart nöjd över alla framgångar :D

Hoppträningen!

Hoppträningen gick väl helt okej, Zeo var fin men jag kände mig lite okoncentrerad ;) Bjuder på film här :D


Hoppträning.

Nu drar jag iväg på hoppträning, eftersom att mest röster föll på Zeo så tar jag med henne! Film kommer :)


Videoinlägg

Vad har jag ätit till frukost idag? Ni vet ju sen innan att mina frukostar är lite speciella..


Säljer min sadel :(

Måste nu tyvärr sälja min supersköna Albion dressyrsadel på grund av att Zeo och jag har växt ur den. Det är en Albion legend k2, i superskick. Inga märken eller slitage till ytan. Bommen är W och sätet är 17, 5. Du får en automatiskt korrekt sits i sadeln, då den har bra knästöd och skön sits. Hör av dig vid frågor!

[email protected]









Trist :/

Förlåt alla ni som väntade på film från igår, men hoppningen blev inställd pga ösregn. Våran ridbana var pissblöt och hästarna vart dyngsura så jag red helt enkelt inte igår :) Tycker inte att det gör något om hästarna får en extra vilodag ibland !

Ikväll är det iaf hoppträning för Lasse berglund :) Har inte bestämt mig om jag ska ta med mig Zorn (min ponny) eller Zeo (min stora)? Hjälp mig att bestämma xD Film får ni oavsett vem jag väljer!


Zorn?


Zeo?


Så, vem ska jag ta med? :)

Mys :)

Älsklingen överaskade mig med supergod mat nu ikväll, tur att jag har en riktig man som kan laga mat ;) nu blir det mys och soffhäng framför teven så kanske skriver ngt mer ikväll :D


Rätt sits

Idag är det dags för en Diss. Och denna gången går det till folk som rider i stolsits. Både skadligt för hästen och dessutom så kan det ju inte vara skönt för ryttaren heller? Sitsen ska vara lodrätt, vilket betyder att det ska gå en linje i lod mellan huvud, axel, armbåge, höft och häl.

Ser ofta folk som hamnar i stolsits men vägrar erkänna det för sig själva. Många skyller på sadeln, ögonblicksbilder eller helt enkelt på hästen! Inte okej.. Bättre att försöka ta hjälp utav någon som kan korrigera dig :) Förstår att ingen rider i stolsits med flit, men det är ju något som kan rättas till!

(bilder från google.se)


första bilden: en helt klar stolsits. ryttaren hamnar i bakvikt och kan aldrig bli i rätt balans såhär. balansen hänger i händerna.

andra bilden: ett försök till en lodrätt sits, men jag hittade en brytpunkt- armbågen. med raka armar får du en automatiskt hårdare hand.

sista bilden: en rätt, lodrätt sist. detta ska vi eftersträva som ryttare!

Och nej, jag har inte en perfekt sits. Men jag vet om och kan erkänna mina brister. Skyller inte min sits på hästen eller sadeln, det är ju mitt problem hur JAG sitter, ingen annans.

Frukost

Såhär såg min frukost ut idag, knasigt som vanligt haha. Har aldrig påstått att jag är normal ;)


Tjo!

Idag går jag i skolan mellan 13-16, så ska åka neråt Växjö vid kvart i tolv ungefär. Känns ju inte jättenödvändigt att åka ner för en lektion om man säger så, men så är det!

När jag kommer hem ska jag som sagt hoppa Zeo, så uppdateringen kan bli lite lidande idag. Men ska slänga upp ett par inlägg nu innan jag åker tänkte jag.

En sak jag tänkt på, de flesta storbloggare inom häst har en uppdatering som rent ut sagt suger just nu! Ändå är det (oftast) två personer som driver bloggen. Visst, jag förstår om dem har ett liv utanför datorn men när dem väl uppdaterar så är det oftast bara några rader som dem skriver. Jaja, min åsikt!


Håller ni med mig ?



gammal höstbild på mig :)


Dagens ridpass

Red igenom Zeo i dressyr på ridbanan idag. Dock så var hon ganska stark och olydig, haha söt! Men vi jobbade utifrån dagsskicket och stundvis gick hon super :) Tränade på lite halter med ryggning som följd vilket ni ser på filmen.. Tyvärr hann det bli mörkt men jaja!

Red även lite på Wickan, mammas frieser. Hon var supermjuk och fin som vanligt :) Hon är en sån häst man bara kan sitta och njuta på, då hon är supermjuk och lättaktiverad! bara fem år också så rider henne ganska kravlöst.

Imorgon ska Maja och jag hjälpa varandra att hoppa, så då får ni hoppfilm med bättre kvalité!


Tränare

En sak jag tycker är viktigt om man har häst och vill tävla är just en bra tränare. Det är lätt att man övar in massa fel ifall man inte tränar för någon, och det påverkar mer än man tror. Alla passar ju med olika tränare, själv är jag supernöjd med dem jag rider för.

Såhär tycker jag att en tränare/ridskollärare bör vara:


  • Ärlig! Säga vad dem tycker till den som tränar. Om dem håller tillbaks för mycket så lär man sig ju ingenting.
  • Hjälpa en med att rätta till vad man gör för fel, säga hur man ska göra, och inte bara säga "du gör fel".
  • Inte för sträng. Vissa tränare står ju och skriker på sina elever, det kan ju knappast hjälpa.
  • Säga till när dem ser brister, och inte bara stå och säga "bra, bra, bra.." för att dem inte orkar bry sig. (typiskt ridskollärare).
  • En tränare bör engagera sig i ryttarens mål, så att han/hon vet hur träningen ska läggas upp.
  • Prata med eleverna under och efter ridpasset, så att man själv får dela med sig om sina åsikter och även lyssna på vad tränaren har att säga.
  • Gärna att tränaren hoppar upp och provar hästen om nånting är olklart, då får den själv känna vad som behövs från ryttaren, och kan hjälpa till att berätta för ryttaren vad han/hon ska göra.

Jag har fått erfara både bra och dåliga tränare, men för det mesta bra faktiskt!  När jag var mindre så red jag på ridskola, bytte dock ridskola 3-4 gånger. Det är så många som är i samma grupp på ridskola, därför får man ju inte lika mycket hjälp som man får för en privat tränare. Vissa tränare har skrikit, en slog de stackars hästarna, endel har vart för mesiga, medan vissa har funkat super.

Nu har jag en regelbunden hopptränare jag är supernöjd med, även en dressyrtränare som jag har tränat för då och då. Det gäller att man hittar en tränare man själv är nöjd med och funkar tillsammans med, det är så olika från person till person :)

HUR tycker DU att en tränare ska vara?

NY header (igen)

Är ganska så nöjd med min header denna gången faktiskt! Mer i ordning än den förra och mer stilren :) Vad tycker ni?

HE

Saknar dig <3

Saknar dig älskade Calle! <3 8 år tillsammans sätter spår!




Övar..

Ska ju tävla i helgen, så sitter och övar in LB:3 just nu. Ganska krångligt program tycker jag?! Till och med LA:1 är ju lättare att lära sig haha!






Film?!

Tänkte hoppa lite här hemma imorgon med Zeo, vill ni se film sen? Väldigt sällan jag filmar när jag rider hemma ju, kommentera ifall ni vill se film!



Hon är het, hon är stark.. men vafan, det är jag också!

Dagens ridning

Zeo: red ut med maja i skogen. Travade mest men la även in galopp och skritt. Jag tycker det är lite läskigt att rida ut nu när det är älgjakt, så vi höll oss till dem stora grusvägarna :) Zeo var iaf lugn och trevlig att rida idag! Hon börjar förstå mer&mer att det inte handlar om att springa fort ute i skogen!

Zorn: red dressyr på ridbanan. Han var superfin och mjuk idag :) ska börja sätta igång han lite nu då han vilat ett tag, så red inte länge alls. Gjorde lite skänkelvikningar osv och han blev superlyhörd :D

fina zeo<3

 


Skolkaren här!

Jag åkte faktiskt hem tidigare ifrån skolan idag (två av mina kompisar skulle ändå skita i föreläsningen) så jag åkte hem med dem. SKÖNT! Har hunnit med både att sova, äta och sitta här ;)

Visst, skolan är viktigt men jag prioriterar bort vissa lektioner/föreläsningar ibland som jag inte anser att jag har någon nytta av. Mitt egna val och mina konsekvenser!

På tal om ingenting, tänkte visa några sminkningar här på bloggen som ni inte har fått se innan. Bilderna är på mig och jag har gjort sminkningarna själv. Jag HATAR när andra sminkar mig! Gick på modell för en dag en gång, aldrig mer haha! Fy vad trist det var.


enjoy














Letar ny sadel..

Testade att rida med padd framtill under min sadel för att se om jag fick stöd som sagt- men nej, jag fick inte mkt till stöd då heller :/ Så nu blir det att leta ny dressyrsadel, trist! Jag har nästan alltid trivts i min albionsadel men det är nu på senare tid jag har "växt ur" den.

Någon som vill köpa en Albion dressyrsadel i superskick? :)



Svar till er

Såg att några av er undrade hur jag tog bort leran på mina hästar.. och hittils har jag faktiskt borstat bort den. Men nu när jag läser om att det faktiskt är skadligt för hästarnas hud att göra det så är jag mer inne på att börja spola benen, och sedan smörja in.

Jag fick mig faktiskt en liten tankeställare- eftersom att vi gärna duschar och sedan smörjer in oss när vi badat i saltvatten pga att huden blir torr. Då är det säkerligen lika skönt för hästarna? Visst dem badar inte i saltvatten men att få lera på sig torkar ju också ut huden.

Så ja, mitt svar blir att jag hittils oftast har borstat bort leran (ifall den är torr) men har spolat bort den när den är blöt såklart, för då går det ju inte ens att borsta bort den. Men nu ska jag spola bort den hedan efter :)



allt för mina sötnosar <3

Godmorgon!

Åh vad glad jag blir! Superkul att så många av er var med och diskuterade om leriga ben :) ni får gärna fortsätta !

Nu ska jag åka till skolan :/ börhar redan vid åtta idag så måste åka nu. Tar ju ca en timme (lite mer). Så ni får ha det super idag! Uppdaterar er nog med ngt inlägg från skolan! Slutar vid tre iaf..

Kram!

bild från helgen, jag och fina elin! you rock!

 


Vad tycker ni?

Ser att många hästbloggare runt om diskuterar vilt kring om hur man ska få bort leran på benen. Vissa påstår att man ska spola, vissa att man ska borsta bort det och vissa att man ska låta det va tills det faller bort av sig självt.

Vad tycker ni? Hur gör ni om era hästar kommer in såhär leriga på benen?


Saknar..

Jag saknar REDAN alla utomhustävlingar.. Och vintern har inte ens börjat? Suck..

Denna bilden är ifrån min och Zeos första placering tillsammans.. Vi kom fyra, så överlycklig! Hon var så himla fin den tävlingsdagen :D



Övningar för att få en lösgjord och mjuk häst!

Målet med min ridning är att få en så samspelt känsla mellan häst och ryttare som möjligt. Dock så är alla hästar olika, och det som funkar på en annan kanske inte funkar bra alls på vissa. Jag ska visa och förklara lite övningar som funkar bra på mina hästar!

Första övningen:
Rid och vänd rätt upp på mitten. Börja med att rida några steg rakt fram, flytta sedan hästen i skänkelvikning några steg åt ett håll. Se till att hästen verkligen tvärar! Håll ett jämnt stöd i tyglarna. Rid sedan rakt fram några steg igen, och flytta sedan åt andra hållet. Man kan säga att man rider i sick-sack. Detta får hästen lyhörd och kvick till hjälperna! Övningen kan ridas i skritt, men helst i trav!



Andra övningen: Rid tre serpentinbågar. Gör sedan detta igen men lägg då till skänkelvikning när du passerar mitten. Se även till här att hästen tvärar ordentligt och inte fuskar genom att sakta av eller springa ifrån dig. Håll även här ett jämnt stöd i tyglarna och pusha hästen framåt. Detta kan du även göra med fyra bågar för att få mer tvärning! Övningen rids i trav!



Tredje övningen:
Ställ ut tre koner med ca 3 meter emellan varje. Det ska vara trångt! Rid emot dem och gör sedan en volt runt första konen till höger, byt sedan varv och gör en volt rund andra konen, och sedan en volt runt den sista konen. Detta är lösgörande eftersom att hästen får ställa om och byta varv ofta. Försök att hålla ställningen och att få volterna lika runda och samma storlek varje gång! Kan göras i alla gångarter utefter utbildning.



Fjärde övningen: Rid på fyrkantsspåret. På första halvan av långsidan så flyttar du hästen i öppna (framdelen innanför spåret). Sen efter halva långsidan så rid framåt ett par steg. Byt sedan och rid sluta resten av halvan (bakdelen innanför spåret). Gör sedan om detta på nästa långsida. Tänk på att byta varv! Kan göras i både skritt och trav.


__________________________________________________________________________________

Sådär, nu fick ni lite tips på övningar som jag brukar rida för att få hästen lösgjord. Hoppas att något av tipsen gav er någon nytta! :) Jag tycker det är så trist när ryttare bara rider runt&runt utan att aktivera sin häst; jag menar hur ska hästen bli lösgjord då? Att såga och slita i hästens mun är inte heller något som hjälper, snarare tvärtom. Däremot kan en smått plockande och "gummibands-hand" behövas på vissa hästar.


"Ha hela tiden en bild utav vad du ska göra efter nästa hörn".

Åh!

Någon som kan ge mig pengar och tid så att jag kan åka till detta fantastiska ställe och hotell? :o








Godmorgon

Sovit nu efter en kul kväll igår. Är hos vb nu, så vi får höras igen när jag kommer hem :) puss!

image description

Nu åker jag!

Nu kör vi tjejer ;)


.

you haters! Jag är varken din fiende, din vän, eller din motståndare på något vis- jag råkar bara vara den du aldrig blev..














Stallet

Ska ut till stallet nu strax, testa att rida med padd där fram som sagt.. Får se om det hjälper!

Sen ska jag plugga, och sedan sticka vidare till stan och där blir de Taco och lite party med vännerna! Eventuellt utgång också ;) Jag kanske bara är med på tacon dock, vet ju att det för mkt förra helgen haha!

'

<3 till er

Nu..

Nu blir det frukost! Mumsigt med en halvt lyxig sådan såhär på lördagen ;D


Får se om det hjälper..

Den sista tiden har jag kännt att jag inte riktigt får stöd för knäna i min dreasyrsadel. Detta gör att jag drar upp knäna, därmed också hälen och får fel sits. Och nej, jag har inte för långa stigläder.

Tog iaf tag i detta problemet så vi ringde hit sadelprovaren som då kom hit igår. Hon stoppar även om sadlar. Så hon fick kolla hur sadeln låg, och den vart lite för vid nu pga gammal och insjunken stoppning. Hon trodde att om vi stoppar om sadeln framtill så att den kommer upp mer, så borde problemet vara löst och stödet kommer att komma tillbaks då.

Hon sa även att innan vi stoppar om den så ska jag testa att rida med en padd som jag endast lägger där fram under sadeln, på så vis kommer den ju upp. OM jag får stöd då, så kommer jag att stoppa om sadeln. MEN om jag fortfarande känner att jag inte finner något stöd så ska jag köpa ny sadel :)

Tycker det är viktigt att man är bekväm och sitter bra i sin sadel, det påverkar sitsen så grymt mycket annars. Även viktigt att sadeln passar hästen!

Dagens fråga till er läsare: vad har ni för sadel/sadlar? Har ni upplevt samma problem som jag?


Underbart!

Detta stället åker jag förbi när jag åker till skolan! Underbart fint va? Var tvungen att ta kort hihi!


Filmsnutt

En liten filmsnutt från hoppträningen bjuder jag på ifrån idag. Mamma filmade inte så mkt men detta är ju lite iaf :)


Beskrivning av mig själv.

Eftersom att min statistik stiger ständigt så tänkte jag göra en liten presentation om mig själv, kan ju vara så att jag fått nya läsare! :D

Jag heter iaf Martina Aurén, och jag bor i en liten by som heter Landsbro som ligger utanför Vetlanda i Småland. Jag bor på en gård med eget stall, ridbana och fina ridvägar runt omkring. I stallet står det för tillfället 6 hästar, varav 4 stycken som är mina. Dem två resterande hyrs in av min kompis Maja.

Dem hästarna som jag och mamma äger, heter följande:

  • Zeolita: (min häst) KWPN sto född 04. e: Negro
  • Bäckdalens Zorn (min ponny) Korsningsponny valack född 02.
  • Wictoria (mammas häst) Frieser sto född 06.
  • Pysen (min shettis) född 90.
Jag pluggar i Växjö till förskollärare, men bor kvar hemma. Tränar hoppning med Zeo för Lasse Berglund, och då&då dressyr för olika tränare. Har tävlar upp till LA i dressyr och 110 i hoppning, jag är ingen ryttare som har bråttom utan tar det hellre i hästens takt :) Målet för Zeo är att starta LA dressyr till nästa år, och eventuellt 120 hoppning ifall det känns som att vi är redo!

Eftersom att jag är över 18 så tävlar jag inte min ponny Zorn någonting nu, men har en ryttare till honom som ska tävla honom i hoppning! Jag och Zorn har startat LB hoppning och LB dressyr.

I övrigt så är jag en öppen person, lite knäpp, bjuder gärna på mig själv och är van att göra bort mig. Bryr mig inte längre för är så van vid att vara lite knäpp ;) Älskar kläder och smink, festar gärna! Älskar också musik och teater!

Jag har en pojkvän sen snart tre år tillbaka, han kallas för vb både till vardags och här i bloggen! Enkelt och smidigt nick ju :D Vi kan verkligen vara oss själva med varandra, lika knäppa båda två haha!

Sådär, nu vet ni lite mer om mig. Ni får jättegärna ställa frågor om ni undrar något speciellt! Bjuder på lite olika bilder på mig osv!

Jag som brunett med bruna linser! fint äre!


just nu är jag dock blond (typ..)


jag och vb


Zeolita och jag!


Zorn och jag!


Jag för längesen!


Sådär ja! puss på er

Träningen!

Träningen idag gick fint :) Hon var faktiskt ganska lugn och avspänd! Jag är fortfarande något över ambitiös vid hindrena dock (jag vill komma så rätt som möjligt) och det måste jag släppa, för om jag hela tiden fokuserar på att komma rätt istället för att rida så blir allt bara pannkaka ;)

Nöjd med min fina polle, funderar på att anmäla mig till regionala 110, men kan inte bestämma mig eftersom att det är i ridhus :/




fina älsklingen <3

Finaste <3

Dem bästa jag har!

 


I skolan

Sitter i skolan och har drama just nu, roligt faktiskt! Slutar iaf vid 12 så då bär det av hemåt igen :) meningslöst inlägg men vill ju hålla er uppdaterade så gott det går!

Fortsätt gärna med att kommentera och besöka så bra som ni gör nu :D !


Hoppträning imorgon!

Imorgon är det dags för hoppträning igen, som sagt. Hoppas på att Lasse bjuder på en rolig övning :D Dock kan jag räkna med en pigg Zeo, eftersom att jag har ridit för lite denna veckan :/ pga massa plugg och vädret framförallt. Jaja, bjuder på en film från hoppträningen för Kim ivarsson som var för ett tag sen!




Ååh :(

Blir galen på vädret! Utrustningen förstörs och allt blir dyngsurt :( när jag sadlade på så vart det uppehåll men nu öser regnet ner..


Min tävlingsoutfit! (dressyr)

Dressyrsadel från Albion (k2)


Kavaj från spooks

Vitt schabrak med svart kant (bild lånad från http://holmqvistm.blogg.se)


Träns med bred nosgrimma samt vitfodrat (liknar detta)


JW hjälm

Vita ridhandskar


Ridstövlar från Mountain horse, Richmond high rider


resterande bilder lånade utav google.se


Och såhär ser vi då ut! :D







Hiss

Måste bara hissa Linn Ingvarsson och hennes förra ponny Brave heart tillsammans, se bara på filmen! Så samspelta och fina ihop, något alla ryttare bör eftersträva!


Ny header!

Japp, som ni ser så har jag pillat ihop en ny header igen. Men är dock inte nöjd! :S Vet inte riktigt hur jag vill ha den.. Får klura ut det, men denna får duga så länge ^^

h

Ledig!

Idag är jag också ledig, skönt! Imorgon blir det dock skola igen men har bara drama i tre timmar sen slutar vi ;)

Behöver plugga endel idag, så får ta tag i den skiten snart. Jag orkar inte egentligen :( Så rida Zeo idag också, imorgon är det ju dags för hoppträning igen för Lasse! :)

Btw, mitt hår har faktiskt blivit mycket blondare sen sommaren, dock känns det som att det inte tar någonting när jag färgar. Men visst är det skillnad :))



Ingen ridning..

Som sagt, ingen ridning idag pga vädret.. Tråkigt :( vb var iaf snäll och hjälpte mig med allt stallfix så det gick snabbt att få in pollarna ;)

Sen vill jag passa på att DISSA iphones blogg.se app! Oftast så krånglar det bara! Laddar upp fel, funkar inte alls osv osv...

Nu drar jag till affären och handlar godis!


Zeo och jag, LB:1

Här kommer filmen ifrån andra klassen i helgen. Maja filmade första klassen och har inte fått filmen än men den kommer snart :)


Tips inför dressyrtävlingen!

Såhär gör jag när jag flätar luggen, tycker det är fint så :') låter jättetrött och det var jag med haha!


Hoppträningen!

Här kommer filmen från hoppträningen! Suddigt som sagt, men man ser ju iaf konturerna av en häst som hoppar ;)


Höst rusk :(

Usch, idag gör hösten sig till känna! Iaf här, regnet öser ner och stackars hästarna blir blöta. Jag som hade tänkt att hoppa idag! Men banan kanske blir för blöt nu? Grr..

Aja, Laddar upp filmen från hoppträningen alldeles strax. Den är jättesuddig, stackars mamma är inte jättebra på att filma än ;) Men hon har blivit duktig på att ta kort! :D

här får ni två bilder från helgen, tog inte så många!




Soffmys

Myser i soffan, nu börjar svärföräldrarna på femman - missa inte det! :D

Någon är trött? Haha :D


Bilder och Filmer?

Vem vill se bilder och filmer från tävlingen igår? Filmade båda klasserna.. Men ingen ide att ladda upp ifall ingen vill se ju :)

Filmerna från träningen i torsdags kommer upp inom kort :)



härlig vinterbild <3

Påväg hemåt...

Nu är vi äntligen påväg hem från dagens tävling . Hade en så fiiiiiin känsla i andra klassen , i första var hon dock spänd. Jaja :) hem och gosa med mys kissen!


Tävling imorn!

Taggar för tävling imorgon, hoppas jag är piggare då ;) satsar på att försöka få en lugn och avslappnad ritt vilket kan bli en utmaning som ni redan vet.


Dålig

Dålig, ja det var ordet idag... Hehe! Mycket kul kväll igår dock!


Party!

Nu kör vi!


Bilder från cypern del 3































Det var dem sista bilderna.. Jag längtar SÅÅÅÅÅHÄÄÄÄÄÄRRRRR Mycket tillbaka ! <333

Hopptränat!

Har vart iväg och hopptränat nu med Zeo, gick helt okej till en början men hon kändes lite ofokuserad. Sen mot slutet blev hon riktigt fin :) Hittade rätt avstånd och hoppade av med fina och runda språng! Det gillar vi!

Mamma filmade några snuttar, så om ni vill se får ni lämna en kommentar efter er!



saknar våren <3 vi närmar oss mot mörkare tider nu..

Bara jag?!

Bara jag som tagit fram vinterjackan?!

 

 


Föreläsning..

Bara jag som klottrar i kollegie blocket under föreläsningarna?! :p


Soffhäng

Myser framför teven med bus vb..


Dagens ridpass

Red Zeo på ridbanan hemma idag, och förvånatsvärt nog så gick hon riktigt bra stundtals! Hon brukar nämligen alltid gå bra borta men dåligt hemma haha.. Men idag gick det över förväntan som sagt :)

Gjorde mycket övergångar, skritt-trav kort trav-ökad trav.

Förvänd galopp på volt och serpentiner- tillbaks i det rätta varvet

Serpentiner i trav med fokus på ställningen och takten (även med skrittövergångar på mitten)


Ja, lösgörande arbete kan man ju kalla det. Sen när jag travade av så sänkte hon huvudet fint och höjde upp ryggen samt jobbade fint med bakbenen! Riktigt nöjd ändå :)

Har alltid haft som mål med mina pollar att få dem mjuka och fina i munnen, och tycker faktiskt att jag lyckats med det hittils :) Klart att det har vart en lång väg med Zeo, då hon från början var omöjlig att få i form oavsett gångart. Calle (min förra ponny) har alltid vart mjuk och fin i munnen och arbetat självmant då han är riden så från början, dock blev han stark ibland men bara i skogen då han tycker det är skitkul ;) Likaså Zorn, superlätt riden :)

Dock har vi mycket kvar i hoppningen tycker jag.. Visst, vi har kommit en bra bit på vägen men det ska fortfarande till mycket lydnad och rutin (från oss båda).

Så här kan hon dra vissa gånger, ganska svår situation :P



Och såhär "lugnt" vissa gånger. (lugnt för att vara Zeo :))

Musik.

Ska äntligen fixa lite ny musik till bilen, har inte funkat innan men nuså :D hatar att åka bil utan hög musik, men mestadels får jag spela högt för mig själv då dem flesta tycker jag är galen haha. Vissa kompisar håller dock med mig! :D

Åt bullar till frukost, gott ;) (inte det på bilden, det är en gammal bild från ett släktkalas..)


She only smiles..

She only smiles
He only tells her
that she's the flowers, the wind and spring
In all her splendour sweetly surrendering
The love that innocence brings

Almaz, pure and simple

Born in a world where love survives
Now men will want her
'Cause life don't haunt her
Almaz, You lucky lucky thing


Tävlingsdax

Det blir tävling i Tenhult nu till helgen, ska rida LC:1 och LB:1 - börjar bli en vana att rida dem programmen nu haha! Men först vart jag ju reserv på tävlingen men står först på listan till att komma med, och i PM:et står det att jag kan räkna med att vara med :) KUL!

Dock har jag verkligen inga som helst förväntningar på denna tävlingen.. Sist jag var i tenhult och tävlade så vart Zeo skitspänd. Iofs så var det vår första dressyrtävling tillsammans och hon har ju utvecklats sen dess, men tävlingen är upplagd på så vis att framridning och tävlingsbana sker i samma ridhus. Så det är rätt mkt runt omkring, och det är även collectring innan start. Därför så blev Zeo riktigt spänd sist, men vi får helt enkelt hoppas på att hon inte är det denna gången! :D

Vill bara säga att jag absolut inte har något emot Tenhult anläggning annars :) superfint och trevligt! Men Zeo kanske har en annan åsikt än jag? haha..

Bilder från när jag tävlade i Tenhult förra gången :) TAGGAD!





















Min pärla är då bra snygg (ast) !! <3

Skolan

Dags för skola igen, idag mellan 13-17! Usch vilken jobbig tid :( Jaja, nu så måste jag göra mig iordning.. Hörs senare!


Bilder från cypern del 2.
























































Bakis!

Har vart fett bakis idag därav dålig uppdatering, mår som jag förtjänar antar jag! Men nu blir det mys med vb och eventuellt en film :)

mongo och vb ;) jag vann mongo på cypern i ett sånt där kran-spel! så söt ju!


Svar från frågestunden!

Julia W - Riktigt fin blogg! Följa varandra via bloglovin? :)

svar: Jag följer inga bloggar via bloglovin :) har inte förstått mig på hur det funkar haha :D

Emma - Vad heter din häst`?

svar: Jag och min mamma har förtillfället fem stycken hästar som heter: Zeolita (Zeo), Wictoria (Wickan), Pysen, Bäckdalens Zorn, och Aminette som just har lånats ut.

Emelie svensson - Vad har du för skostorlek ;)?

svar: Jag brukar ha 38, men eftersom att storleken på skor varierar så har jag allt mellan 37-39 i vissa fall :)


Emma 1.Hur långt är ditt längsta hårstrå? 2.Haha nä, men vad fick dig att börja med hästar? Hur många hästar har du ridit och hanterat? Finns det någon häst som du verkligen inte har förstått dig på?

svar 1: Mitt längsta hårstrå, hm jag har inte mätt haha :D men kan tänka mig att det är 40-50cm kanske?!
svar2: Mamma har ridit i stort sett i hela sitt liv så det föll sig ganska naturligt :) Jag fick min egna första häst när jag fyllde fem år och har hållt på sedan dess. Jag har ridit väldigt många hästar, har ju gått på ridskola i yngre år och har haft ett flertal egna. Så det är nog flera hundra olika hästar haha :)
Ja det finns några få hästar jag inte har förstått mig på. Men i grunden så ligger det nästan alltid på hanteringen som människan har gett hästen, så kan inte skylla på hästen i dem fallen jag har stött på. Kan gå in mer på detta i ett enskilt inlägg :)

Kajsa - Vems skägg skulle du välja att klappa, gandalfs eller dumbledores?

svar: Jag har alltid vart svag för Gandalfs skägg..

Anna - 1.Vad är ditt mål med Zeo? 2.Hur långt tror du hon kan gå? :)

svar1: Jag har inga direkta mål satta med henne, tar tiden mer som den kommer :) Jag har aldrig satt upp mål eftersom att det brukar alltid sluta med att det inte blir den vägen ändå. Men jag har alltid som mål att få henne så mjuk och fin som möjligt för hjälperna och få henne lugnare i hoppningen :)
svar2: Jag vet att Zeo kan gå riktigt långt i både hoppningen och dressyren, för kapaciteten finns :) Men än så länge så gäller det bara att vänta ut henne och ta det i hennes takt! :D


moa - har du bröst förstoring?

svar: Nej det har jag inte! haha, många som undrat men det är äkta vara kan jag lova ;)

petra - storlek på bh-kupa?

svar: 70-75D


Katrine - Vad är det pinsammaste du någonsin gjort, både i hästväg och till vardags? :P

svar: Det pinsammaste jag gjort i hästväg: Finns mycket pinsamt vill jag lova, men berättar en grej: När jag och Zorn skulle tävla clear round (han var kanske runt 4 år) så sprang han bara runt i ridhuset och gnäggade, kollade på annat ;) Sen när jag styrde på första hindret så rev han det, och resten av banan också! Han rev alltså alla hinder typ på 50cm! Lite pinsamt!

Det pinsammaste jag gjort till vardags: Vet att jag har vart med om pinsammare grejer än detta men jag kommer inte på just nu :o Men kan ha vart när jag och min kompis var i göteborgs galleria Nordstan, och mitt inne på glitter så gick min klack av! så fick gå på tå med min sko till en skoaffär och köpa nya dojor..

Tycker att Katrine hade bästa frågan så här får du en länk!

Och roligaste frågan går till Kajsa så här är din länk!

Nu drar jag!

Haha, lite stressad och knäpp men vafan bjuder på mig själv som vanligt! :D


Dålig uppdatering!

Jag vet att min uppdatering har vart dålig både igår och idag, men det har inte funkat att blogga ifrån mobilen så jag har vart skitsur.

Aminette åkte ju igår med, så hade fullt upp! Hoppas ni har överseende med det men lovar bättring :)

Idag var jag i jönköping, handlade endel grejer :) ifall ni vill veta vad så kan jag ta kort och visa.

Vet inte vad som händer ikväll, det var ju fest inplanerat men verkar heldött ikväll :S



söt zeo.

FRÅGESTUND!

Kör på en frågestund: FRÅGA EXAKT VAD NI VILL OCH JAG SVARAR ÄRLIGT PÅ ALLT :)

de personerna som ställer bästa och knäppaste frågan får en varsin länkning :)

Kom igen och ställ en eller flera frågor nu, så lång tid tar det inte ju! :D





Puss på er!

Nu..

-Drar jag ut till stallet. Skippar hoppträningen ikväll utav olika anledningar :) Har iaf fixat en reserv. Blir förmodligen ridning hemma och så blir det givetsvis plugg ikväll. Ciao!



vi är allt snygga på dressyrbanan!

Bilder från Cypern. DEL 1

Det var alltså jag och Susan som bokade en resa till Cypern nu i augusti som var. Vi bokade ospec för 1700 och hamnade på det 4 stjärninga hotellet Sun Hall i Larnaka. Där nere träffade vi Hanna och Stina, som också hade bokat ospec. Man tjänar verkligen på det! Träffade liksom ett par på vårt hotell som hade fått betala 6000 på det hotellet vi bodde på ;)

Nu bjuder jag på del 1 från bilderna. Om ni undrar något om Cypern etc så bara fråga på! Har ju vart där två gånger så känner till lite :) Kan också säga att datumen som står i hörnen såklart inte stämmer..

Fr vänster: Hanna, Susan, Jag och Stina!




nödlandade på Krakows flygplats eftersom att en passagerare fick en stroke!


upp igen..


påväg till hotellet.












Träffade även på 2 härliga italienare! Gabriele och Fabrizio




vår fula strand i Larnaka.
















i Aiya napa!


som förövrigt har den finaste stranden+vattnet jag sett! :D


























Del 2 kommer inom kort :)

Nu..

Drar jag in till stan för att hämta Cypern bilderna! Ska träffa Susan för en fika, så där ser ni!

Anonym kommenterade:
om vi ska kommentera måste man ju hålla de man lovar till läsarna med, annars tappar man lätt intresset för bloggen. Vi läsare väntar fortfarande på bilderna från resan, men verkar inte bli några då du inte bjuder på dig själv.

-nu ska du få se på bilder anonyma jävel! :D bjuder inte på mig själv? det tycker jag verkligen att jag gör!



fuck it.

Klippa?!

Övervägar just nu ifall jag ska klippa av mig håret! Jag är så sjukt trött på mitt hår så det finns inte.. Orkar i stort sätt aldrig fixa det längre. Och varje gång jag duschat så tar det minst två timmar tills håret är torrt :(

Hjälp mig att bestämma.

Långt eller kort? På bilderna där jag har kort så har jag satt upp håret på ett speciellt vis, och dem bilderna är 2-3 år gamla!

långt.







kort.





Tjo!

Så skönt att vara ledig idag :) Har dock endel att göra men att vara hemma underlättar. Ska plugga, kanske hämta bilderna från Cypern ifall Susan kan. Och ikväll är det dags för hoppträning :) Idag är det Lasse igen, han har vart i USA dem tre förra gångerna men idag så kommer han tillbaks. Känner mig inte jättetaggad, Zeo och jag har en liten svacka i hoppningen känns det som. Går mycket bättre i dressyren helt enkelt :) Men ska försöka hitta tillbaka till den känslan vi hade i hoppningen i juni/juli iår!

Bilder från tävlingar i somras.






















Ridkänsla

Har du någon gång känt under ett ridpass eller kanske bara under en kort stund att allting stämmer? Att hästen arbetar mjukt under dig och att du bara kan sitta och -rida! Det är faktiskt inte ovanligt att många ryttare inte hittat den känslan alls, någongång.

Många ryttares ridpass är och förblir en kamp mot hästen och inte med hästen! Ridpassen byggs upp efter det hästen behöver bli bättre på. Måste man verkligen utmana hästen varje ridpass? Kan man inte nån gång fokusera på det som hästen redan kan och gör bra- för att försöka nå en fin känsla? När man väl har en fin känsla så är det ju lättare att utmana och utvecklas vidare.

Själv hittar jag känslan - då och då. Det är klart att det brister och vissa ridpass går åt helvete. Men då brukar jag faktiskt lägga ner och rida kravlöst, har lärt mig att det inte hjälper att bråka. Det förvärrar bara om jag blir arg och frustrerad; och hästen blir ju inte bättre för det! Dock har jag fått jobba med detta då jag ridit irriterad förut, men märkte att det inte lönade sig.

Tillbaks till känslan- den som kommer ibland. Har känt den på Calle många gånger, vi var ett team som samarbetade i dressyren! Och när allt bara flöt på och kändes så bra, jag kan bara säga guuud vilken känsla! Verkligen något man bör sträva efter att få uppleva :)

Zeo har ju vart rätt svårriden, stressad och stark. Men samtidigt känslig. Så jag har fått börja om från början med henne. Men nu när allt släpper och faller på plats så hittar vi känslan oftare och oftare. Det får dock inte stå nåt hinder på ridbanan om den känslan ska komma- för då tror hon att det är hoppning som gäller!

Har ni upplevt det nån gång? Att allt stämmer och att hästen lyhört arbetar rätt? :) isåfall grattis :D


Dagens ridpass

Tjo! Eftersom att jag gick i skolan mellan 15-17 idag (vilket är en väldigt jobbig och udda tid) så har uppdateringen vart lite lägre idag.

Dagens ridpass: blev ett pass på banan här hemma. Zeo gick fint mot slutet men i början så var hon spänd och stark. Hon brukar alltid vara ovillig hemma, men går bra på träning och tävling. Tur att det inte är tvärtom! Kajsa red Zorn idag, bra att han också får röra på sig :)

Min fina tjej!


Två till bilder!

Hittade två stycken till bilder från laghoppningen i Vaggeryd. Här är dem :)





Lite suddiga men vill inte betala för bilderna :)

Godnatt

Nu går jag och lägger mig, vill ni ha fortsatt bra uppdatering så får ni kommentera MERA ;)


Underbart väder!

Vädret idag är ju inte att klaga på direkt :D


Mitt nya favorit program!

För er som missade, missa inte nästa vecka! Sjukt kul! Går klockan 21:55 på måndagar :)


Berättar om min misslyckade hårfärg!

Enjoy bitches.


Avslöjande..

Blev väckt tidigare idag av ett samtal från kommunen, är ju uppskriven där som vikarie för förskolor/fritidshem. Dem erbjöd mig jobb idag men tyvärr så ska jag ju till skolan! Alltid när dem ringer så är jag upptagen med något annat..

Men iaf, ett tips till er som letar jobb; skriv upp er i kommunen som vikarie! Du behöver verken utbildning eller något sånt, och dem ringer ofta vill jag lova :)
Iofs så studerar jag ju till förskollärare så kanske därför dem ringer mig ofta? :)

Aja, nu har jag bestämt mig för en sak. På fredag så kommer Aminette, min andra storhäst- att åka ner till Skåne på foder. Jag hinner inte med tre hästar och det är inte rättvist att en fin, lovande fem-åring ska behöva stå så mycket. Här kom alltså avslöjandet som jag inte skrivit om innan! Kommer självklart sakna henne men jag tror att det kommer bli bra! Tjejen var duktig och Aminette är värd att bli framtagen vilket jag inte hinner med!

Fina Aminette <3













:(


SVÄRFÖRÄLDRARNA!

Hahaha jag skrattar ihjäl mig! Kollar på svärföräldrarna på femman, sjukt kul och min humor xD


Sådär!

Nu har vi fått både Zorn och Aminette klippta :) Zorn helklippte vi och Aminette halvklipptes.

Zorn vart lite tjurig att klippa på benen och på halsen, annars snäll!

Aminette var lite rädd i början men sen blev hon super snäll! Stod stilla och njöt typ!

Hur är era hästar att klippa? Snälla/rädda/sura? Vissa går ju inte att klippa alls! :/


Powernap!

Nu är jag hemma från skolan igen! Seminariet gick över förväntan så nu fattar jag uppgiften lite mer! :)

Tänkte ta en powernap nu, har precis tagit in Zorn och Aminette så att dem är torra när hon som ska klippa kommer :)

Bara jag som brukar ta en powernap på 1-2 timmar när man kommer hem?


Skolan

Nu drar jag till skolan, hörs senare! Hann i stort sett klart med uppgiften iaf :D

Haha, hittade en bild från när jag gick på dans 2008. Linn och jag längst ner ;) Vi hade precis haft uppvisning på denna bilden! Sjukt kul var det faktiskt :D


Jippi -.-

Bara jag som är uppe såhär tidigt? Usch, jag måste nämligen skriva på en uppgift som ska in idag i skolan. Är inte riktigt klar, tycker den är så krånglig :/ Idag så går jag iaf bara mellan 10-12 och sen blir det hemfärd. Ska sova en stund när jag kommer hem för att kompensera denna tidiga morgon ;)

Idag vid 17.00 så kommer det ev en tjej som ska hjälpa mig att klippa Zorn, vi har ju ingen maskin. Ska även försöka oss på Aminette men jag misstänker att hon blir bråkig så får se om det ens kommer gå idag.. Men det ska gå så småningon ;)

Det är så skönt med Zeo, hon har ju så tunn päls. Därför behöver hon aldrig klippas :) praktiskt!

Dock saknar jag INTE vintern, usch.. Tycker nyss sommaren började ju :(


Såg jag en likhet? ;)

Zorn&Michelle och Milton&JW har visst något gemensamt! Haha, erkänn ganska lika :D


Mitt träns

Emma ställde en fråga:

-Jättefin häst :) Vad är det för träns? :)

SVAR:
Jag köpte mitt vit-fodrade träns utav en vän begangnat (dock aldrig använt). Det är superkvalité och mjukt stoppat läder. Dock vet jag inte märket och inte hon jag köpte det av heller, vet bara att det är köpt på falsterbo.

Hittade två liknande exemplar på google.

Döbert träns:


Och detta från Ponny Pop:


Otto Schumacher har också en hel del fins träns:

Anmäld.. eller? ;)

Anmälde mig just till dressyrtävlingen i Tenhult den 16 oktober, men blev tyvärr reserv för alla klasserna var fulla :/ Får hoppas på att någon stryker sig haha!

Anmälde mig också till Vetlandas dressyrtävling den 30 oktober! Där kom jag med iaf :)


Bildbomb från dressyr KM

Här kommer ett gäng bilder till ifrån KM! Ge mig nu ett par kommentarer när jag lägger upp massa bilder, det är ju för er skull! :D







Där drog hon iväg haha :D




























PUSS PÅ ER FINA LÄSARE SOM KOMMENTERAR OCH SPRIDER GLÄDJE HÄR I BLOGGEN, TACK :D

Zorns resultat :)

Zorn var jätteduktig idag, och likaså michelle som tävlade honom :) Dem nollade först grunden på 8 hinder, sen höjde dem omhoppningen för det var en sådan bedömning, och dem nollade även i omhoppningen! Michelle red även sin andra ponny och vann med den, och Zorn kom tvåa :D

Bilder från idag!










Kan inte sova..

Jag har ställt klockan på 8.45 idag men ligger redan vaken.. Varför vaknar man alltid tidigt på helger?! Hade detta vart en vardag så hade jag garanterat sovit som en stock nu haha.

Idag blir det som sagt KM för Zorns del, såg att någon frågat om det var jag som ska tävla honom. Men nej tyvärr så är jag ju över 18 :( hade det bara vart CR så ^^


Lördagsmys

Kajsa är på besök och ska sova här inatt :) vi har ätit godis och nu glor vi på film!

Imorgon bär det av till sävsjö igen för då ska zorn tävla klubbmästerskap i hoppning :D


Vinnaren

Postat av: MAJA

spooks kavaj eller vad den heter ;)

Rätt svar i länk-tävlingen var alltså en spooks kavaj som Maja gissade på :) grattis till länken ;)

 


Resultat!

Skriver lite snabbt om dagens resultat för måste gör mig iordning, ska ju iväg och fotas som sagt!

Blev iaf två vinster idag :D

vinst i första klassen LC:1 70%
vinst i andra klassen LB:1 66,20%

Jag kan bara säga att jag är så sjukt nöjd med detta, trodde aldrig det skulle gå så här bra! Tack alla som grattat mig och unnar mig detta :)









Kan bjuda på fler bilder när jag har tid! lär komma ikväll eller imorgon! :)

Påväg

Påväg till tävlingen nu :) visar dagens outfit här nedan! Önska mig lycka till nu ;)


RSS 2.0