Avslöjande.

Har en grej att avslöja som jag ska berätta nu :) Men det är inte denna grejen som jag pratat om innan, det får vi se helt enkelt om de blir av innan jag säger nåt..

MEN nu till detta!

Jag lämnar er här. Shuni.blogg.se kommer inte att uppdateras lika ofta alls längre. Kanske att jag uppdaterar lite vardag osv men hästdelen lämas nu över till min och Majas nya hästblogg!

Ni hittar mig nu på RetardRiders.blogg.se igen!

Anledningen till det är att uppdateringen kommer att vara mycket bättre när Maja och jag bloggar tillsammans. Vi har också saknat den bloggen endel :) Så ni som läser shuni, häng med till RetardRiders!?


Gummsan

Haha jag skämmer bort pollarna för mkt ibland.. Zeo fick äta hö idag som låg på en stol när jag knoppade henne. Tyckte att hon skulle få njuta lite. Dock så rev hon ner höet från stolen för det mesta så jag fick lägga upp det igen med jämna mellanrum.. Men vad gör man inte för sin häst?


Trött!

Har vart och tävlat idag med Zeo och laget. Red bara lagklassen för älsklingen hängde med idag istället för mamma (hon är i Västerås). Vill inte utsätta han för en tävlingsdag mellan 9-16..

Så startade inte fören 15.08 för att va exakt. Zeo var RIKTIGT fin på framridningen. Sällan hon är så mjuk och villig. Väl inne på banan så blev hon något spänd i början. Skritten fick vi inte så bra på för de är hennes sänsta gångart, och när hon är lite spänd så blir de ju inte bättre. Men fick en 9 på halten i mitten! :D nöjd ändå med ett slutresultat på 66,43% .

Film?


Tävlat!

Idag har Zorn vart och tävlat, inte med mig utan med Oliwia som ska ha han detta året :) Det gick riktigt bra, men tyvärr så föll sista bommen i grunden. Lite typiskt men rundan var superfin så dem ska vara nöjda :) Jag är nöjd som ägare iallafall! Bildbomb och film kommer :)



Smakprov. Zorn är så vacker, världens finaste ponny <3

Film från.. här om dagen!

Ja här kommer den utlovade filmen :)


Bildbomb Zeo

Zeo var fin under detta passet jag hade dock önskat mer tramp stundvis. Men lyckades rida henne bra fram till bettet och kunde sitta rätt stilla ändå. Dock krävs lite rörliga hjälper på henne, både med skänkel och hand. För att få henne att söka ett ärligt stöd så kan jag inte sitta helt stilla ifrån början, då hänger hon sig bara fast ;)





















Vissa bilder är felsteg, jag sitter si och så men whatever!

Bildbomb Wickan

Jag red mammas frieser här om dagen också, hon är väldigt mjuk och trevlig. Du kan liksom rida henne utan att hela tiden korrigera en massa, här kan du sitta och njuta liksom. Man kan fokusera på sina egna brister och korrigera dessa istället för att hela tiden anpassa sig efter hästens svårigheter :)




















Dressyrprogram

Nu tänkte jag kolla på överleva som börjar vid 9, hemskt program men ändå sjukt spännande och bra! Handlar om människor som lyckats överleva hemska saker.. Såsom våldtäkter, knivöverfall, skott aa massa mer. Kolla på det ni som kan, på TV4 fakta :)

Sen i pauserna ska jag plugga in LC:2, ska tävla på söndag med laget. Har inte ridit LC:2 sen jag hade Calle så blir att plugga in det ordentligt så jag inte blandar ihop det med andra program haha.. Har faktiskt aldrig lyckats rida fel på någon tävling dock, verken i hoppning eller dressyr! På dressyr är jag aldrig orolig för det heller. Men i hoppning är jag lite mer nojig att rida fel faktiskt! Allt går ju mkt snabbare där, och hjärnan måste vara med snabbt. Jaja, nu babblar jag bara iväg känner jag. Hörs strax med bildbomben.





oj nu hamnade delarna i knas-ordning haha men huvudsaken är ju att jag fattar.

Bildbomb och film?

Vill ni ha bildbomb och film från dagens ridpass? :D

Jobb!

Jag fick jobbet som jag var på intervju på igår! Härligt, så nu har jag fast till 30 juni och eventuellt förlängt därefter :) Gött med pengar säger jag bara!

Blev också kallad till intervju och informationsträff till folkhögskolan som jag vill gå på! Dem har ca 100 sökande om året, jag blev kallad av 1 av 40, sen väljer dem ut 20 st som får gå det. Så dit ska jag också åka på träff! :) gött med lite flow i livet!


Skitgöra

Ska ut och mocka lite i hagarna nu tänkte jag, sånt som måste göras. Dock suger det verkligen! Känns som att skiten aldrig tar slut ju, haha. Sen ikväll ska jag rida lite bommar och dressyr på Zeo tänkte jag. Sandra & Petra kommer även förbi och rider Wickan & Zorn. Har bett vb filma så ni får nog lite film ikväll :D



Aminette på bilden, min nuvarande utlånade häst! visst är hon snyggisch?

gnatt

Nu säger jag godnatt för idag! Red ett helt underbart ridpass innan på Zeo, mjuk och fin<3

image description

Lunch

Det blev sen lunch idag för jag har vart iväg på anställningsintervju. Hoppas på att få jobbet :D! Lunchen består iaf av potatissallad, rostbiff och tomater.


Nu jävlar.

Haha, nu så åkte skitkameran ner i sin låda igen. Ska skicka tillbaka den till NetOnNet och betala mellanskillnaden mot en annan kamera :) Så håll nu tummarna att nästa kamera är bättre än denna skiten!

Ner i lådan med dig..



Denna ska istället få komma hem till mig! :D


Glansigt

Har borstat igenom Zeo ordentligt idag, red inte för det åskade. Perfekt tillfälle att vara lite nogrann då ju :) hon har fällt av det mesta av vinterpälsen nu vilket är skönt! Dessutom har hon väldigt vacker och glansig päls, ingen pälsglans är sprayad på bilderna :)


Jag och Zorn.

Två filmklipp från när jag rider Zorn igår. Saknar att rida ponny litegrann faktiskt :) Zorn är väldigt härlig att rida och igår var han jättefin! Ovanligt att se mig på ponny eller? haha.




Film från tävlingen igår!

Här har ni filmen från igår.

Kom helt rätt och fint på alla hinder utom kombinationen som ni ser.. typiskt att den var närmast kameran med haha! Ja, kan ju säga att Zeo är en ängel som inte stannade där. Dåligt av mig! Men försökte byta galopp på henne för hon gick i fel och var inte med riktigt där. Annars en toppenrunda tycker jag :) Men ska dock byta kameran snarast möjligt, tycker den suger :(


Lite party

Ska in å lite party hos vb nu, så filmen från tävlingen kommer eventuellt imorgon istället! :D

image description

johanna & jag

Film?

Film kommer från tävlingen! Nu ska jag ut och rida Wickan & Zorn, hörs later on.


Påväg hem :)

Är redan påväg hem från tävlingen nu! Zeo har skött sig kanon förutom att hon var helt galen när vi lastade ur haha..

Red en regional 110 i eksjö idag ju, vidare till omhoppning :D rev dock ett enkelt räcke, hmm. Men är väldigt nöjd med min finaste ändå! Sen i grunden så red jag helt galet på ett hinder, kom ALLDELES för nära.. Så stackars älsklingen fick lägga in 3 galoppsprång istället för 2 i en kombination. Åh hatar sånt när man sätter hästen i sånna situationer! Ryttarmiss helt klart. Men hon klarade kombinationen och rev ett enkelt istället :p


Tekniken!

För att en häst ska kunna hoppa runda, fina oflacka språng så krävs en bra hoppteknik och språngkurva. För att träna upp hästens teknik så är övningar som studs, oliks typer av kombinationer med korta avstånd bra för att
hästen ska lyfta på benen. Det är lite konsekvens-övningar faktiskt, för om hästen rusar igenom en kombination så får den ju ta smällen själv att den inte lugnade sig och hoppade upp sig istället. Sjävklart ska ju även ryttaren kunna rida för att träna fram en bra teknik också.

Igår hoppade jag studs med zeo, efter studsen kom ett lite högre räcke (ett galoppsprång fram dit). så att hon själv skulle få lyfta upp sig. Tycker att det gick riktigt bra och jäklar vad hon tog i sen!Första gångerna så rusade hon lite och då blev det ju kort fram till räcket, vilket gjorde att till nästa gång så backade hon av själv. Visst, vi är inte riktigt färdiga tekniken men den kan ju bara förbättras. Och fortsätter vi flitigt med dessa övningar så tror jag att hon kommer få en riktigt bra teknik :)

Bilder från igår, visar upp hennes teknik lite :) önskar mkt mer framben, och liiite mer bakben ändå! Men klaga kan man ju inte direkt, eller?












Jag vet inte :(

Mamma testfilmade lite med kameran igår, men som ni kanske märkte så var förra filmen filmad med min iphone. Filmkameran dog nämligen rätt snabbt för jag hade glömt att ladda den..

Men en liten snutt hann vi filma, dock vet jag inte om den var så bra. Åh vad besviken jag blir! Eller så har vi fel inställning på, men jag trodde den skulle vara bättre än så :(
Eller vad tycker ni? Är det inte ganska dålig skärpa + brusigt?




Film & utvärdering.

Zeo var fin idag, men det var inte ett wow-pass. Hon hoppade inte upp sig så mkt som jag önskat. Och jag red i väldigt kort galopp stundvis, måste lära mig att galoppera ordentligt istället för att tjuv-hålla i henne! Vissa språng är super, medan vissa är mindre bra :) ska iaf träna mkt studs nu för att få henne att lyfta mera!

Vad tycker ni? Ser det ok ut? :)



Skulle vart musik till klippet men det funkar ej..

Min finaste Zeo!

Hon var väldigt fin idag min polla, hoppade litegranna :) film kommer senare! Även utvärdering av passet.





ni får två söta bilder från idag sålänge :) behöver jag säga mer än att hon är bäst?

Ut och rida!

Nu drar jag ut till stallet :D mamma ska filma med nya filmkameran idag, så ni får film ikväll om allt går som det ska haha.. Puss sålänge!




Godmorgon readers..

Var och släppte ut hästarna innan, så nu är dem nöjda och äger sitt hö i hagen. Själv ska jag också ta mig något att äta till frukost, blir väl kanel med yoghurt som vanligt i guess.





bara för jag har bildbrist så får biff-calle stå för bilderna!

Självklart

Asså hallå, vad är oddsen till att jag startar först av alla 45 starter på lördag? Ska till eksjö och hoppa regional 110.. Första start är vid 8! Vetrinärbeskitning innan och allt.. Bäst att pollen sköter sig! ;)


Inställd träning

Blev ingen träning för Zorn hos Robert idag, intsällt. Men Oliwia kom hit istället och red honom här :) Det gick jättebra för henne! Zeo fick en välförtjänt vilodag idag, hon såg väldigt nöjd ut i sin box haha..

Min filmkamera kom idag föresten! kan be mamma filma imorgon när jag rider om ni vill?


Riktigt fult.

Dessa byxor från Amino får en fet diss ifrån mig, jag menar kolla på dem? Ser ut som man har blöja på sig och de där med färgervita ridbyxor har jag aldrig förstått mig på ;)



bild från google.


Musik

Sitter och lyssnar på kärlekssånger, älskar lugn och harmonisk musik lika mycket som jag älskar rock & partymusik. Kan avslöja att jag är en riktig allätare när det gäller musik.. Kan lyssna på lugnaste låten, för att sedan släppa loss till party musik.. OCH för att sedan head-banga till hårdrock!





Två till bilder från idag!

Pictures of me!

Hade lust att sminka och fota idag, och eftersom att jag vart ensam hemma så fick jag bli både fotograf och modell!
























Dags att sova!

Ska sova nu, med ett leende på läpparna! "hemligheten" går framåt och kan knappt vänta på att få berätta för er :D synd att ingen av er vågade sig på att gissa vad det handlar om..

Men som sagt, sova nu! Hörs imon :)


Powernap

Finns det något skönare än att ta en powernap mitt på dagen? tveksamt! Så nu är jag iaf lite utvilad, drar strax ut till stallet. Vi hörs ikväll igen med mer inlägg! :D


Tjo readers!

Var och handlade nyss, väldigt intressant för er att veta? nej.. Men har bara tråkiga saker att skriva om nu för tiden och bloggtorkan släpper ju aldrig verkar det som?

Jag red iaf ut igår, alla hästarna fick gå. Tur att man har duktiga och snälla medryttare som gärna hjälper till :) Underlättar verkligen! Idag får jag också hjälp så alla kommer att ridas idag med :) får bara hoppas att vädret håller sig ifrån regn och (snö?) dagen ut. Det är ju trots allt april, månaden som är känd för sina varierande överraskningar gällande väder.

Imorgon ska Zorn köras åt Oliwia till Robert Koplewski, hon ska träna för honom. Jag ska köra dit Zorn och sedan kolla såklart :) Lilla Zorn som inte fått lämna hemmet här sen Januari, han kommer bli glad!


Sista bilderna!

Sådär, det var alla bilder från tävlingen i söndags :)










Stora, spännande planer!

Kan ju säga att jag har en del på G nu.. Dock är inget helt klart än så vill vänta med att berätta vad det gäller! Men snart så får ni veta, om det nu går som det ska :D

Någon som vågar sig på och gissa vad det kan vara? ;) om någon gissar rätt så belönas ni med länk :)


Fler bilder

Fler bilder från tävlingen igår! Mer kommer senare :)

























Och ja, hon gapar på endel bilder. Det gör hon när hon blir stark och drar framåt. Därför blir även min sits inte helt korrekt alltid. Men alla har vi något att jobba på :) Finast är hon iaf!

Resultat Lenhovda 15/4

Började med att vi fick stressa på morgonen för jag råkade sega mig innan jag gick till stallet, som vanligt med andra ord haha.. Nä men sen när vi kom fram så gick jag banan, schyst bana faktiskt för att vara regional :)

Mot vetrinären och skulle besikta, (eller heter det besiktiga?). Iaf, Zeo var rädd för vetrinären, lät som en gris och kollade snett på henne. Allt var som det skulle och då red jag fram :)

Första klassen, 100cm: Zeo var fin, inget mer o säga egentligen. Mer än att hon slarvade på ett räcke och petade med bakbenen. Tråkigt! Dessa nedslag förföljer oss känns det som, haha.. Men var ändå nöjd för rundan var ju fin i övrigt! 4 fel.

Andra klassen, 110cm: Underlaget hade blivit riktigt dåligt efter alla ekipage, så många hästar snubblade och stannade på hinder för det var väldigt upptrampat i både svängar och vid hindrena. Men Zeo hoppade iaf allt :) Men fick dock med oss två bommar ner här, och jag red lite sakta? För fick ett tidsfel med. 8+1 = 9 fel.

Nöjd med dagen men längtar efter årets nolla! :D

Mamma filmade bara första klassen, hon råkade trycka på så det var kamera istället för filmkamera på iphonen till andra klassen. Så blev ingen film på 110 :/ men här får ni 1m filmen!




Smakprov!

Vill ni se fler bilder från tävlingen? Kommentera :D



fina pollan <3

Bara jag?

Bara jag som alltid åker med hjälmen på mig hem i bilen efter tävlingar? Sjukt skönt ju, och extra säkert ;)


Tävlat

Varit och tävlat nyss, inga toppresultat men är nöjd med Zeo ändå :) Regional tävling vart det, i Lenhovda. Zeo brunstar så hon kollade mest på andra hästar haha! Ingen koncentrerad häst idag alltså.. Återkommer med resultat :)


Beställt!

Har precis beställt en filmkamera som jag ska få i födelsedagspresent av mamma (jag fyller i maj). Tack mamma<3
Så nu kommer ni att få bättre kvalite på mina filmer med hästarna! Bra va? Filmkameran filmar i FULL HD, och har 52x Zoom. Ska bli skitkul, hoppas den kommer snart :D



Köpte även en ny martingal igår, från Knights. Så nu slipper jag ha en för stor! Den ska invigas imorgon :D

Zorn idag!

Här rider Oliwia Zorn idag, hon rider vanligtvis häst och inte ponny så lite ovant vart det tyckte hon :) Men jag tycker att det såg bra ut :D


rolig överaskning, eller?

Detta möttes jag av här om dagen i stallet! Väldigt kul va..

Tyvärr så hamnade videoklippet på fel håll. Orkar inte fixa det ;)


Bäckdalens Zorn.

Bäckdalens Zorn är min D-ponny som vi ägt sedan han var 6 månader, och nu är han 10 år. Jag har ridit in honom själv och utbildat honom. Han är en riktig klippa, genomsnäll och lätthanterad. I ridningen kräver han dock en rutinerad ryttare eftersom att han gärna slipper undan annars, samt att han gör som han vill lite om man inte kan rida ;) Men när man väl kan rida så går han riktigt fint!

Zorn ska komma ut och tävla nu endel under året! Eftersom att jag är över 18 så blir det inte med mig, utan med en kompis till mig. Första tävlingen är redan inbokad :D Ska bli riktigt kul att följa med och se honom tävlas, han tycker det är kul att få komma ut :)

Bilder på Zorn

































Ingen film

Såg att två av er läsare ändå kommenterat att jag skulle lägga upp film från igår, men tyvärr. Vi filmade inte igår ens :) Men lovar att gottgöra er!


Hoppträningen

Vi tränade på linjer och att hålla rätt antal galoppsprång emellan hindrena. Måste säga att det gick sjukt bra! Kom rätt hela tiden och fick en jämn rytm för det mesta. Ibland blir jag lite för snabb bara med förhållningar men mot slutet mjuknade jag mer och då blev allt mycket bättre :) Så ah, riktigt nöjd med träningen idag! Lasse berömde även Zeo för hennes bakbensaktivitet, kul att höra!

Sånna här ridpass kan man leva på länge :D



ni får ingen film idag, för lite kommentarer på det här antalet läsare tycker jag allt ;)

Påväg

Är påväg till hoppträning med Zeo, wish me luck !


Dagens ridning

Blev paddocken idag! Hade bommar framme, en solfjäder och fyra bommar med travavstånd. Hade också fyra hinderstöd och red slalom i både galopp & trav.

Från början vart Zeo stum och hängig men galopperade henne mkt för att få bort det, och det funkade! Sen gjorde jag mycket tempoväxlingar för att behålla känslan. Tycker att det gick riktigt bra och jag är nöjd :)

image description

Ingen ström..

Waah strömmen gick nyss i hela huset, tur att det är ljust ute. Men jag som tänkt att se på programmet överleva nu vid nio, men nehe. Får hoppas att den kommer tillbaka snart, tur att jag har min iphone iaf <3

Sen när strömmen funkar så ska ni få ett videoinlägg av vad jag möttes av idag när jag släppte ut hästarna..


Livet

Ibland känns bara allt så jobbigt. När man är glad och uppe i någonting så ska man genast "tas ner på jorden" av andra. Är så sjukt trött på folk som bara ser sitt egna perspektiv på saker och inte kan ge en chans åt någon annan.. Känslan när allt kan kvitta och man ifråntas alla förhoppningar- då känner man sig riktigt värdelös faktiskt. Osammanhängande och otydligt jag vet, men nu ska jag sova bort mina agressioner!


Frågor

Namn: Martina Cecilia Aurén

Ålder: 20

Längd: 1.74

Sko-storlek: 38

Född: Stockholm

Bor: Landsbro / Stockholm

Gör just nu: Svarar på dessa frågor?

 


Allmänna frågor.

Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: Icke fördomsfull, glad, ansvarsfull

Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: Lättirriterad, långsint, glömmer aldrig

Vad är du rädd för: Insekter av alla dess slag, sjukdommar, övernaturligt, otäcka människor.

Vad är du mest nöjd med hos dig själv: Ögonen & håret

Det roligaste jobbet du haft/har: Har bara haft ett jobb, vikarie på förskola.. Eller juste har jobbat lite på industri med. Men då väljer jag hellre förskolan.

Har du körkort och egen bil:
Japp! klarade körkortet en vecka efter jag fyllde 18.

När tar du ditt körkort: Tog det 15 maj 2009


När grät du senast: I helgen.

När skrattade du senast: Idag hos (....)

Vem åkte du bil med sist: Idag, mig själv.

Vem åt du mat med sist: Frukost idag med mig själv.

Vem sov du hos sist: Sov hemma inatt, men i helgen hos min pojkvän.

Vem sov hos dig sist: Min pojkvän :)

Vad var du rädd för när du var liten: Alfons och odjuret (en film&bok), Insekter, skuggor.

Vad ville du, som liten bli när du blev stor: Bagare haha

Hur många gånger har du besökt ett sjukhus när du själv varit patient: Många gånger!

Värsta smärtan du råkat ut för: Troligtvis när jag bröt armen, eller när jag kraschade med Zeo i en oxer.

Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv: Hästarna, min pojkvän & familj.

Någonting som gjort dig riktigt förbannad och ledsen någon gång i ditt liv: När man blivit sviken av människor man tycker om.

Har du någonsin sportat: Jag rider ju :)

Någon du ser upp till: Hmm har ingen förebild direkt

Vad finns alltid i din handväska: Plånbok, penna, parfym, kortlek, kvitton & skräp..


Har du varit utomlands någon gång: Ja- Spanien (magaluf, alcudia, calella), Cypern (larnaca, aiya napa), Kroatien (opatija), Italien (rimini), Har även åkt igenom ett flertal länder: Tyskland, danmark, österrike, frankrike, slovenien m.m.

Vilken plats var finast: Cypern- aiya napa!

Största stad/städer du varit i: Öh måste va Stockholm?


Lite mer personliga frågor.

Har du någonsin tagit eller provat droger: Nej usch.

Rökt: Ja jag har feströkt då & då, men inget jag gör längre usch.

Snusat: Haha ja det med, men längesen nu.

Druckit: Ja givet.

Har du piercing eller tatuering: Piercing i naveln & örat.

Hur ska en kille vara/se ut för att du ska falla pladask: Trevlig, och prioritera mig högt, bra humor, utseendet är inte lika viktigt bara jag attraheras!

Finaste komplimang du fått: Det är nog ngt som min pojkvän har sagt, han öser mig med fina ord!


Har du sårat en kille riktigt ordentligt någon gång: Jaa det har jag säkerligen, fast inte med mening.

Har du blivit sårad av en kille riktigt ordentligt någon gång: Ja det med!


Antingen-eller-frågor:

Storstad eller landet: Båda :D

Hamburgare eller pizza: Svårt val, pizza tror jag.

Kött eller fisk: Båda :D beror ju helt på vad man är sugen på!

Hund eller katt: Just nu, katt ! Lisa <3

Aftonbladet eller Expressen: Öh aftonbladet..

McDonalds eller MAX: McDonalds.

Vin eller Öl: Vin!

Charter- eller skidsemester: Charter.

Sverige eller Utlandet: Utlandet! Men om man får åka hem efter en vecka eller två ;) haha nej men semester är alltid skönt.

Sport eller nyheter: Nyheter..

Hockey eller fotboll: Usch inget..

Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Mörkhåriga.

Sommar eller vinter: Sommar.

Vår eller höst: Vår.

Flyg eller tåg: Tåg.

Bil eller buss: Bil.

Hästjävlar

Ibland blir man bara så förbannad.. Hästarna rymde ju häromdagen ni vet? Idag tittar jag ut genom fönstret, så ser jag Zorn springa mellan ridbanan och hagen i vår grannes fårhage. Jaha, bara att ta på sig och springa ut. Då ser jag att Zeo & Pysen också är där inne och skenar. Får inte tag på någon (dem var alldeles för uppspelta). Wickan var den enda som inte hade rymt för ovanlighetens skull.

Tillslut så springer Pysen tillbaka in (under tråden, inget staket vart sönder ens). Så det betyder ju att Zeo och Zorn har hoppat över staketet på ca 120-130 cm. Får iaf tag på Zorn sen en bit nere i hagen, får hoppa över ett dike med vatten och han hoppade efter, söt han är. Men Zeo gick såklart inte att få tag i, hon var alldeles för uppspelt fortfarande. Sprang med svansen som en arab och lät som en gris. Hon har då gett sig in bland några granar och hittar inte ut haha.. Fick ringa mamma som jobbade stackarn och be henne komma hem. Medan jag höll Zorn så fick mamma försöka ta Zeo, det gick inte först. Men sen hittar Zeo ut från granarna och kommer i full sken mot mig och Zorn. Sen stannar hon och mamma fick tag på henne.

Vi fick öppna staketet utåt och gå upp med dem för en brant för att ta sig ut. Nu står alla hästar inne, dem får skylla sig själva haha. Nej men eftersom att jag snart ska iväg till stan så vill jag inte riskera att dem rymmer när jag är borta. Får väl dra en lina till på staketet (har redan 4 st). Jäkla hästar till att rymma!


Samtal..

Har precis ringt ett spännande samtal :D får se om detta leder någonstans!

Tråkigt väder idag ju, ska rida senare med Sandra. Får hoppas på uppehåll från regnet just då. Men först ska jag in till stan en sväng och fixa lite ärenden. Måste inhandla en ny martingal till Zeo, hennes är för stor. Ändå så är det bara FULL i den och jag har på innersta hålet.. Konstigt eftersom att Zeo ofta brukar behöva extra stort..

Här på bilden ser man att martingalen är alldeles för stor nedtill. Fattar inte vilken häst som ska kunna ha denna eftersom att Zeo är både lång och bred. Tråkigt eftersom att den är snygg ju!






Mina sadlar.

I dressyren så har jag enligt mig den mest perfekta sadeln för en korrekt sits, en Bates Innova. Den har enorma knästöd vilket gör att du helt enkelt inte kan hamna fel. Jag är supernöjd med den och fick genast en bättre sits i dressyren tack vare sadeln. Hamnar man i rätt sits så kan man ju istället fokusera på ridningen, vilket jag hade väldigt svårt för innan jag fick denna sadeln. Jag fick då hela tiden tänka på min skänkel och position. Så ja, letar du dressyrsadel och har en häst som sadeln passar så tycker jag inte att du ska tveka! Sadeln är luftstoppad.






I hoppningen så har jag en Prestige Versailles, måste säga att jag är nöjd med den. Visst den har kanske inte sådär jättestora stöd men eftersom att den är kalvskinnsklädd så ger den väldigt bra grepp. Man halkar aldrig omkring i den, utan sitter stabilt. Sadeln är väldigt mjuk i både sits och vid knäna. Dessutom så är den ju väldigt snygg!





Den nedersta bilden är min, dem andra är från google.

Hoppfilmer på mig & Zeo.

Här har ni några filmer på mig & Zeo när vi hopptränar, allt emellan 2011-2012. Jag är glad att jag har såpass mycket filmer som jag faktiskt har på henne, man ser ju utvecklingen. Och mestadels så har det ju faktiskt gått framåt för oss :)

Här är ett ridpass när vi hoppar lite hemma, gick inte jättebra.. hoppade bara lågt för att träna avstånd. Minns att hon "tog sitsen ifrån mig" för hon vart så stark. ser verkligen inte bra ut, men bjuder ändå :)



Här hoppar jag och Zeo för Kim Ivarsson, det gick faktiskt bra :)



Detta ridpasset minns jag, det var nu i höstas. Det gick okej, men jag red väldigt av och på. Tänkte för mycket på att komma rätt, därav för dålig galopp stundtals, och för mycket framåt ibland.



Sen till att rida dessa två ridpassen nu ganska nyss, jag ser iaf skillnaden från det första klippet. Även om det bara gått ett år. Jag känner skillnaden i ridningen med. Hon lyssnar och litar på mig mycket mer.




Stallet!

Nu blir det stallet :) dags att rida! Än så länge så är ju vädret fint så vi får hoppas att det håller sig såhär under ridturen med, tror jag beger mig till skogen idag.







Såg även att min och Zeos outfit hade blivit länkad på dressyrmupparna idag! Glad man blir :)

Love it

<3 ångrar inte en sekund att jag gjorde min industrial, love it!


Just nu!

Ska iväg på påskmiddag hos mormor & morfar med släkten, så här får ni dagens facelook och frisyr!


Party

Nu drar jag på party! puss,

brorsan ville va med i ett hörn haha..


Lördag

Zeo har vilat två dagar nu, dels för att hon vaccinerades i tisdags och sen har jag haft fullt upp och inte hunnit promenera med henne. I torsdags så åkte jag och två kompisar till Jönköping, hittade en del fynd faktiskt.

Får ta upp ridningen till nästa vecka ordentligt igen tänkte jag :) Mycket att göra nu i påsk! Idag ska jag kanske in på fest, beror på om jag orkar. Sen imorgon så ska mormor&morfar bjuda på middag.

Glad påsk på er alla :)



Zeo & jag i september 11.

God jul

Eller nej, glad påsk menar jag! vädret lurade mig lite där ;)

Morgonen idag började skit, hästarna hade rymt. Alla var borta utom Zorn som hade panik kvar i hagen ensam. Dem andra hade stuckit förbi grannarna och ner på en åker. Tur att dem gick att fånga direkt iaf!

Stackars älsklings killen som blev kvar själv! han skrek som en galning när han såg mig och ville bli tagen :)




Vaccination

Zeo vaccinerades igår så idag gick jag ännu en promenad med henne :) har rejäl bloggtorka därav den dåliga uppdateringen. Kom gärna med tips :)


Dagens outfit

Fick ett önskemål om att visa mer dagens outfit och sådära, så här har ni min outfit idag!

Leggins
Jeans shorts
Kort t-shirt


Promenad

Var ute och gick en promenad för hand med Zeo innan. Säger bara herregud.. Hon lät som en gris hela rundan och skulle nosa på allt på marken. Hon drog iväg med mig en gång ner på en åker med haha! Hon fick väl upp spåret på nåt intressant ;) nä men hon är en riktigt rolig och personlig häst. Mamna och jag bara skrattade åt henne :D sötnos ju!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2150476/images/2012/pic_196654672.jpg" class="image">


Film

Här är filmen från helgens LB:1 , 65,52%.


Få bilder

Få bilder från tävlingen igår.








PW

Dags att gå en PW upp till skolan och tillbaka, ska lämna min månadsrapport där (allt jag jobbat så jag får cash). Har fuskat litegrann med maten denna helgen, blir lätt så när man är iväg och tävlar. Men nu är jag på't igen!



blonda tider

April april.

NEJ, jag ska inte starta 130cm med Zeo haha. Men ingen verkade gå på det ändå :) det får vänta ett bra tag till, om vi ens gör det liksom. Det är stor skillnad att hoppa ett högt hinder, och en hel bana.


Resultat LB

Fick inte en jättebra känsla här heller, Zeo lyssnade varken fram eller tillbaka idag. Vilket innebär att hon blir stum i munnen och inte går framåt- ingen lösgjord häst direkt. Men försökte jobba henne utefter det dagsskicket hon hade och det kändes lite bättre så småningom. Själv programmet kändes också OK men fick ingen "wow" känsla. Resultatet i LB slutade iaf på 65,52% . Ej placerad, vet inte riktigt vart jag hamnade. Kan återkomma med resultatlistor när dem är ute :)



Inget kan beskriva känslan vi hade dagen då vi kammade hem två vinster, (bild ovan) hoppas vi uppnår det igen nån gång :)

Hälsning

Hälsning från Zeo och mig :)

Har ridit första klassen, fick 62,96%. Inget jag är nöjd med men Zeo dog inne på banan idag. Kom ändå femma på det så domaren dömde rätt lågt överlag. Men får hoppas de går bättre i nästa klass :)


Påväg :)

Nu är vi påväg till tenhult! Vädret är jätteskönt just nu så vi fåe hoppas att det håller i sig.

Nästa helg blir tävlingsfri, men funderar faktiskt på att efteranmäla mig till 130cm klassen då, jag menar det skadar ju inte att prova? Även om vi kanske inte är helt redo för den höjden så måste man ju faktiskt ta steget dit någon gång. Men får se :) vad tycker ni?


RSS 2.0