Lastträning.

Idag va det lastträning på schemat. Har ju varken kört eller lastat hästarna under hela vintern nu eftersom att dem har fått sin vila, plus att det är så halt. Men idag var det dags att träna lite :)
Började med wickan och aminette. Wickan var det inga som helst problem med, hon gick bara rakt på. Försökte få Aminette att hänga efter in men hon ville inte. Hon har även tidigare vart svår att lasta. Stod säkert i en halvtimme utan resultat först, men skam den som ger sig. Hade havrehinken som hjälpmedel, tycker inte det är ett problem att ta hjälp av saker ifall det funkar och att hästen inte blir osäker. Hon gick tillslut igenom iaf, och då gick vi på några gånger till så att hon skulle vara trygg och stadig. Är supernöjd med henne! Hon blir ju 5 i år så kräver inte så mycket av henne än. Tycker inte man ska pressa unghästar för mkt :)
Sen var det dags för Zeo. Hon är transporträdd. Varför vet jag inte, hon har nämligen vart det sen vi köpte henne i våras. Hon är ju importerad från holland så det säger ju också en del.. Grejen är inte att hon vägrar gå på, utan hon går istället på i ren panik och sen kastar sig ut. Vi har ju som tur är front-utlastning på transporten så det minskar ju skaderisken för hästen iaf. Grejen är att hon rusar ut, och står man i vägen då så hindrar hon sig inte. Jag vet ju hur hon funkar, så försökte att vara lugn och få henne att stanna innan vi gick ut framåt. Men så fort jag började gå utåt så kom hon som en raket, från noll till hundra. Därför gäller det att vara snabb ut. Att en häst är rädd för en transport är ju egentligen ganska självklart, eftersom att det är inget som är naturligt för dom. Dock finns det ju hästar som är superduktiga och stadiga och inte störs särskilt mycket utav främmande grejer, skönt det. Det gick iaf bättre mot slutet med Zeo och jag är nöjd med henne också, duktiga tjejen <3



Calle och jag på bilden, saknar dig <3

Kommentarer
Postat av: Matilda

Fin blogg!

FRÅGESTUND PÅ BLOGGEN! Ställ gärna en fråga (a)

http://teampf.blogg.se/2011/january/fraga-pa.html#comment

2011-01-31 @ 15:01:40
URL: http://teampf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0